Seger i den avslutande seriematchen – Nu väntar kvalspel!

261
Foto: Christoffer Sturesson

Söndag och serieavslutning i den södra allsvenskan. För Lerums del så skulle man ta emot Nilsby, där gästerna sedan länge var klara för degradering, men där Lerum behövde poäng för att bibehålla tredjeplatsen.

I truppen så saknades Oscar Eriksson Elfsberg, Felix Eriksson och Joakim Fors, vilket gjorde att man ställde upp med ett par nykomponerade femmor, men även en del spelare på mer ovana positioner.

Det var ett Nilsby som började starkt och som flertalet gånger var framme och oroade. Lerum gjorde dock matchens första mål när man under en avvaktande utvisning såg till att sätta Anton Svanberg i ett bra läge, assisten till Kasper Qvarfordt. Lerum fick därefter chansen i powerplay, men där lyckades man inte riktigt få till det och Nilsby kunde stänga till. Ytterligare ett powerplay följd, där man efter en hel del spel utanför boxen, hittade in till Anton Svanberg som gjorde sitt andra i matchen. Assisten till Lucas Svensson. Nilsby reducerade på en straff via Christoffer Nilsson. Lerum kunde göra 3-1 efter ett mycket fint anfall som avslutade av Tim Sandblom assisterad av Tim Brithen.

I paus så kunde sedan det första nyförvärvet inför säsongen 24/25 presenteras. Rasmus Larsson från Fristad är tillskottet som fanns på plats och välkomnades av bland annat ordförande Linda Eriksson. Mer om Larsson finns att läsa på hemsidan i en separat artikel.

Period två fortsatte i ganska avslaget tempo, där Nilsby fick en ny straff som den gången räddades av Viktor Wedlin som kom in från bänken. Nilsby kunde rättvist reducera efter en omställning och skulle sedan få chansen i sitt första powerplay i matchen. Lerum kunde hålla tätt och sedan göra 4-2 när Tim Brithen slog in en retur på Sandbloms skott. Nilsby reducerade i bytet efter när Adam Colling från en klassisk yta, hittade nätet bakom Tapper som fastställde periodens resultat.

Period tre började något öppnare där Tim Brithen gjorde 5-3 i en omställning. Calle Björkdahl Carlsvärd gjorde 6-3 med ett hårt skott från den högra sidan där en skymd målvakt inte kunde göra något. Lika fort reducerade Nilsby efter en fin omställning där Tom Johansson blev målskytt. Lerum hade bud på ett par till och 7-4 kom via Anton Svanberg efter ett bra placerat dragskott. Lerum skulle få chansen i powerplay igen och där kunde Svanberg mycket elegant servera Tim Sandblom öppet mål på borte stolpen. 9-4 kom via Adrian Söderberg som fyllde på centralt och tog en egen retur fram målet. Hemmalaget var inte nöjda där utan 10-4 kom via William Ljungqvist efter en kontring av den högre skolan, som fastställde matchens slutresultat.

En match där Lerum absolut inte tog ut sig, utan gjorde det som behövdes och går in i kommande kval med en fin avslutning av serien.

Lerums Lukas Nodby efter matchen.
– Det var en udda match för både mig och laget. Jag på back för första gången och utvisningar hejvilt. Nilsby försökte att komma in i skallarna på oss men vill höll tålamodet och visade varför vi ska kvala till SSL. Tre goa pinnar och nu är alla taggad inför kvalet, kom stötta när vi ska besegra Warberg!

I eftermiddag släpper vi biljetterna till kvalfesten – Läs mer om det här!