Anton Olofsson om säsongen och den säkrade kvalplatsen

397
Foto: Christoffer Sturesson

Grundserien avslutades under söndagen där Lerum tillslut stannade på en tredjeplats efter 22 spelade omgångar. En placering som innebär att man som som sämst spelar allsvenskan även nästa år när seriesystem görs om, men även får chansen att kvala till SSL.

Tredjeplatsen och kvalplatsen till SSL är en historisk milstolpe för föreningen när man är inne på sin fjärde raka säsong i allsvenskan efter avancemanget från division. 22 spelade matcher har man bakom sig, fördelat på 16 vinster, tre oavgjorda (vunnit två av dem i sudden) samt sex förluster. Tränare Olofsson summerar det såhär.
– En lång säsong som innehållit en del toppar och en del dalar, jag tycker vi har presterat relativt stabilt rakt igenom om man jämför med tidigare säsonger där det funnits mer extrema toppar och väldigt djupa dalar. Jag tycker i grund och botten att den största skillnaden är att vi höjt vår lägstanivå ordentligt samtidigt som vi fått bra träff på nyförvärv i kombination med bra utveckling på befintliga spelare, säger han.

Inför säsongen sa Olofsson själv att laget var bland det bästa Lerum har ställt upp med (kanske det bästa), men där diverse experter och tippare mer var inne på att Lerum skulle finnas ner mot plats sju-åtta i tabellen.
– Det var väl Innebandymagazinet som vanligt som var ute och cyklade, dem kanske vi har motbevisat lite i alla fall? För egen del så tycker jag vi har presterat ungefär det jag förväntat mig, kanske om jag ska vara kritisk som jag har en tendens att vara så tycker jag faktiskt inte att vi fått till någon sån dag riktig fullträff ännu och vart upp och nuddat vi taket av vår kapacitet, kan vi hitta den nivån nu under kvalet kan det bli riktigt roligt.

Det var främst strax innan uppehållet som man träffade rätt ordentligt. Två segrar innan jul, som man sedan kunnat bygga vidare på och har under våren varit urstarka rakt igenom, med två knappa förluster mot Strängnäs och Hovslätt.
– Det är som vanligt med ”unga Lerum” som vi också kallas i folkmun att vi blir bättre och bättre ju längre säsongen lider och det är väl inget undantag i år. Jag är som sagt inte förvånad, jag tycker vi presterat så som jag förväntat mig ungefär hittills. Han lyfter fram en spelare i de bakre leden, som även vann den interna skytteligan som back, som en av årets utropstecken.
– Jag tycker flera spelare tagit stora kliv om man ser till dem som är kvar från föregående säsong, den som kanske sticker ut allra mest är Anton Svanberg som verkligen blommat ut i från från backposition.

Många leenden från Anton Svanberg denna säsongen som från sin backposition stått för hela 31 mål! – Foto: Christoffer Sturesson

Om du ser till helhet, vad är du egentligen mest nöjd med?
– Säsongen är ju inte slut ännu så känns dumt att summera den redan nu. Det är väldigt kul att vi gick tillräckligt starkt under hösten för att vår starka vår skulle bära oss till kval – det är väl det jag är mest nöjd med hittills!

Just kvalet, där man i omgång ett kommer ställas mot Warberg. Hovslätt som i egenskap av seriesegrare fick välja och valde Strängnäs, vilket gjorde att Warberg och Lerum automatiskt ställs mot varandra.
– Ja det var väl väldigt väntat, varken Hovslätt eller Warberg ville möta oss och eftersom Hovslätt såg ut att vinna serien så har vi väl vart ganska så inställda på att få möta Warberg vilket också ska bli väldigt roligt!

Warberg var ju inte många veckor sedan ni mötte. Vad har du för förväntningar inför matchserien?
– Det blir ju verkligen den klassiska klyschan ”David mot Goliat”. Warberg har helt plötsligt något att förlora och vi har precis allt att vinna. Jag tror det kommer bli två jämna tighta matcher som vi går segrande ur inför en fantastisk publik både i Varberg och hemma i Lerum.

Köp dina biljetter till kvalfesten här!