Intervju med nyförvärvet Rasmus Larsson

390

Under söndagens avslutande match mot Nilsby, så kunde herrarna även passa på att presentera första nyförvärvet inför säsongen 24/25 – Rasmus Larsson från Fristad GOIF.

Vi tog oss en pratstund för att lära känna honom mer. Först och främst – varmt välkommen till Lerum! Hur är känslan?
– Tack så mycket! Känslan är bara bra och den blir bättre för varje dag som går. Övertygad om att jag tagit rätt beslut.

Berätta lite mer om dig själv?
– Jag är född 2003 och är ursprungligen från Hökerum men bor nu i Borås. Har spelat innebandy mer eller mindre hela livet. Är det inte innebandy så tävlar eller kollar jag väl på någon annan typ av sport. Så mycket sport annars tar jag det väldigt lugnt med nära & kära.

Larsson har under säsongen funnits med i båda matcherna när Lerum och Fristad ställts mot varandra, där Lerum gått segrande ur matcherna vid båda tillfällena.
– Två helt olika matcher, men bilden av Lerum densamma. Ett väldigt spelskickligt lag som styr och ställer. Bestämmer tempot och spelar med ett stort tålamod. Verkar som att dem fått kläm på en idé som lag och det tillsammans med den inviduella skicklighet som finns så har dem verkligen imponerat i år.

Precis som för Fristad, så var det första säsongen i allsvenskan även för Larsson där han sedan tidigare även har två säsonger i division 1. En stor omställning för både honom, men även för laget vilket visat sig.
– Det som man alltid pratar om är ju tempot och det har ju varit en stor skillnad, men störst skillnad som speciellt vi i Fristad fått känna på är hur otroligt hårt straffade man blir. Enkla misstag som bolltapp och det smäller direkt. Lyckas du inte sätta dina lägen och kanske framförallt inte döda anfallet, så smäller det direkt. Men det har samtidigt varit mycket lärorikt så jag får ta med mig allt till kommande säsong!

Han noterades själv för 22 poäng på 18 matcher och var därmed Fristads näst bästa poängplockare. Själv så säger han att det finns andra bitar som han vill bidra med, men även delar att utveckla som han ser fram emot.
– Jag som spelare spelar med känslorna utåt och ska väl förhoppningsvis kunna ge extra energi till laget på så vis. Vi kommer ha ett skickligt lag med många bra spelare så jag får ta den roll jag får och bidra på bästa sätt därifrån. Det tråkiga svaret är väl att jag känner att jag kan utvecklas på alla plan, men lite specifikt så ska det bli kul att utveckla spelet med boll, något som inte varit fokus i någon av mina tidigare klubbar.

Kvalet börjar redan till helgen och i nuläget är det alltså oklart om det till hösten blir spel i allsvenskan eller SSL. Larsson är övertygad om att steget till Lerum är rätt för hans utveckling oavsett.
– Jag har ju valt att skriva på för Lerum nu med tron på att detta är rätt miljö för mig och min egna utveckling. Jag vill bli den bästa versionen av mig själv som innebandyspelare sen hur långt det bär återstår att se. Slutmålet är att gå som långt som möjligt och jag tror Lerum är ett stort steg i rätt riktning!

Just kvalet. Du har ju även mött Warberg under säsongen – vad tror du om första rundan som kommer här framöver?
– Jag tror att det kommer bli tuffa och jämna matcher med uddamåls avgöranden. Det är förmodligen dagsform som kommer avgöra. Har en stark känsla som säger att det är nog inget lag som vill möta Lerum i årets kval. Det bästa med kval är att allt kan hända!