Sandblom inför den första spännande kvalmatchen

413
Foto: Christoffer Sturesson

På söndag drar det efterlängtade SSL-kvalet igång för våra herrar. Man börjar med en match på bortaplan i Varberg, innan man under skärtorsdagen spelar match två på hemmaplan.

Efter 22 spelade matcher i grundserien så slutade man på plats tre med 44 poäng.
– En bra grundserie där vi blandat och gett mycket. Känns som vi hittat många olika sätt att vinna matcherna på men aldrig riktigt kommit upp till våran högsta nivå. Men har känts väldigt stabilt nu på slutet så vi har en go känsla, säger Tim Sandblom till hemsidan.

Som det tidigare nämnts, så är det första gången som man kvalar till SSL vilket gör det extra speciellt.
– Jättestort såklart! Ett kval till högsta ligan och att få göra det mot Warberg känns riktigt bra.

Hovslätt i egenskap av seriesegrare, valde Strängnäs och Lerum tilldelades därmed Warberg automatiskt. Ett ganska väntat besked enligt Sandblom.
– Man vågade kanske inte riktigt tänka på det för mycket men det blev ändå ganska väntat att Hovslätt inte valde oss. Varit jämnt varje gång vi mött Hovslätt och matcherna kunde slutat hur som helst.

Man har ju mött Warberg två gånger, senast på hemmaplan. Två matcher med olika utseenden, där senaste matchen lovade gott.
– På bortaplan kändes det som att dom förde spelet mer men nu senast hemma var det tvärtom. Sen ska man inte sticka under stolen att vi har fått in ett par rutinerade gubbar i laget som satt sina spår. Känns som att ett kval kan passa oss eftersom vi går in med känslan att vi är underdogs.

Det vankas ett fullsatt Sparbanken Wictory Center där majoriteten lär vara blåklädda. En tuff atmosfär och uppgift att ta sig an.
– Superkul! Det är ju sådana här matcher man tränar för.

Om vi ser till matchen i sig, vad blir viktigt att få träff i spelet?
– Jag tror att det viktigaste blir att vi håller oss kyliga och kontrollerar matchen så gott det går. Kommer vara grym inramning så gäller att vi är extra tydliga mot varandra på planen. Ser väldigt mycket framemot det!

Match 1 spelas på söndag i Sparabanken Wictory Center – Har du inte biljett eller kan du inte se matchen på plats så sänds den även via Aftonbladet.

Vid match 2 är FBC Lerum arrangör. Sittplatsbiljetterna är snart slut så se till att säkra din plats idag. Varmt välkomna till Lerums Arena torsdag 28 mars för att se en historisk match i Lerums Arena!