Vi presenterar Mattis Wiberg som ny spelare i FBC Lerum

309

Mattis Wiberg heter FBC Lerums senaste nyförvärv som ansluter till klubbens A-lag. Den 21-årige backen kommer närmast ifrån Hovshaga AIF, men har Växjö som moderklubb.

Hovshaga som under åren kvalade upp mot Allsvenskan, men föll i den andra rundan mot Fagerhult Habo.

Wiberg har på sin meritlista ett silver i USM-klassen, en final som han faktiskt förlorade mot Lerum (som då gick under namnet FBC Aspen), när 02:orna var äldst. Han har även representerat Småland i SDF-SM och är registrerad för två SSL-matcher med just Växjö.

Utöver spel i division 1 med både Växjö Utveckling och Hovshaga, så har han spelat allsvenskan med Lagan där han under säsongen 21/22 noterades för 22 matcher samt tio poäng. Hans poängbästa säsong har han precis bakom sig, då han stod för 16 poäng, fördelat på nio mål och sju assist. Trots sin relativt unga ålder, har han ett stort antal seniormatcher i ryggen och har därmed skapat sig en del rutin redan nu.

Tränare Olofsson säger följande om tillskottet:
”Kul att Mattis ansluter, en back som man haft koll på senaste åren och som känner en del spelare i laget redan. Tror han kommer kunna ta stora kliv hos oss i en bra miljö och höja kvalitén ett snäpp till.”

Wiberg säger följande efter påskriften:
”Det ska bli kul att dra på sig den röda tröjan och ser fram emot en underbar säsong, hade varit kul med ett SSL-kval också.”