FBC Lerum welcomes Jonathan Heins!

237

FBC Lerums allsvenska herrlag presenterar ytterligare ett nyförvärv inför säsongen och det är den tyske landslagsspelaren Jonathan Heins som ansluter från SSL-laget Mullsjö AIS.

FBC Lerum hälsar Jonathan varmt välkommen till FBC och passade på att ställa ett par frågor till vårt senaste nyförvärv.

Du är klar för Lerum – välkommen! Spontana känslan såhär efter?

– Känslan är riktigt bra. Jag ser fram emot säsongen och att lära känna laget på riktigt. Sedan är jag stolt att kunna representera Lerum i den nya Allsvenskan.

Du har ju ett par år bakom dig i Mullsjös SSL-trupp. Hur har det varit att få tillhöra den miljön och vad har du utvecklat?

– Det var jätteroligt att tillhöra ett SSL lag och jag har utvecklat mycket både på och utanför planen. Det som jag har utvecklat mest är min inställning till idrott då jag har märkt att de som är bäst jobbar också hårdast. Spelmässigt så varierade jag mycket mellan forward och back vilket gjorde att jag blev bättre på att fylla på offensivt. 

Nu blir det istället spel i ”nya” allsvenskan. Vad är dina tankar om serien som stundar och det nya upplägget?

– Jag tror att serien kommer bli jämn och det ska bli jättekul att se hur lagen står sig. Jag tycker att det är ett bra steg för svensk innebandyn att bli ännu bättre. 

Lite tidigt än, men vad hoppas du att ni i laget kan prestera och få till?

– Som sagt så kommer det troligtvis bli en jämn serie men jag hoppas såklart att vi kommer spela om en topplacering och kvalet till SSL. Sedan är det såklart svårt att tippa eftersom många lag har inte riktigt mött varandra tidigare.

För egen del, vad vill du komma in och bidra med?

– Jag ska bidra med en fysisk spelstil i försvaret och snabba omställningar efter bollvinster. Sedan ser jag också fram emot att kunna utveckla mitt offensiva spel ännu mer.

Huvudtränare Anton Olofsson kommenterar nyförvärvet:

Det känns bra att få in ytterligare en högerfattad back. Jonathan var med och tränade med oss i slutet av juni och gjorde ett gott intryck både på och utanför planen. En seriös kille som andas innebandy dygnet runt och det ska bli kul och se vilken utveckling vi kan få på honom hos oss, en spännande spelare med helt rätt inställning.