Salle vill se ett rakare spel mot Åstorp/Kvidinge

437

I lördags spelade våra allsvenska herrar sin tredje match på en vecka och det blev också den tredje raka förlusten. Men assisterande tränare Peter Sallén tycker att matchen mot Kalmarsund var ett steg framåt.
– Jag tycker vi gör en rejäl uppryckning jämfört med derbyna. Efter första perioden skulle vi lett med kanske två-tre mål. De har god utdelning på sina få chanser.
Sedan är andra deras när vi blir ängsliga då de trycker forecheckar lite högre. Sedan är vi bättre i tredje igen när de får ett enkelt mål i början av tredje. Vi har och har inte haft marginalerna vid särskilt många tillfällen denna säsong. Jag tycker vi är värda minst en poäng, säger ”Salle”.

Tillbaka till vardagen – vad handlar ert tränarjobb om då?
Såklart är det mycket mentalt jobb. Det gäller att få spelarna att inse att de matcher vi förlorat inte är de vi behöver vinna även om vi kan slå alla lag.

Vad säger du om söndagens motståndare – Åstorp/Kvidinge?
De är också nykomlingar som vi. Otroligt viktig match såklart. Vi kommer att pumpa grabbarna med mod och se framåt. Vi har ffortfarande allt i egna händer och är trots senaste förlusterna över strecket.
De vann i sudden hemma efter att vi även där gjorde en bra start – vi gör faktiskt i 50 min en riktigt bra match. De kan skapa ett glapp neråt vid seger och vi kan dra in dem i streckstriden om vi vinner.

Vad säger du upp dagsläget i truppen?
Kan väl nämna Snickarn som börjar få upp flåset, vi hoppas på mer från honom.
Daniel Dahl spelade hela matchen mot Kalmarsund och var vår bästa spelare faktiskt men saknas på söndag tyvärr. Tommie Lundgren har tyvärr fått en bristning i låret och är borta. Även om vi haft några sjuka i början så ska de flesta vara relativt ok på söndag.

Vad tänker ni inför söndag – gör ni nåt annorlunda?
Vi ska försöka få till offensiven och gå rakare på mål. I lördags skapade vi en hel del lägen efter att vi länge fokuserat på försvarsspelet. Annars kan jag inte nämna några direkta ess i rockärmen.

Vad tror du om matchbilden?
Jag tror att vi kommer att mycket boll. Det är två jämna lag som möts och jag hoppas vi tar tag i taktpinnen. Kanske att vi sätter justerar någon detalj som vi hoppas resulterar.

…och resultatet?
Det hade ju varit skönt med en go vändningsmatch – vi har ju inte haft någon jämfört med andra lagen. Men å andra sidan är det ju lugnare och jag föredrar nog en klar seger.