Oscar kom först till Superligan

1426

Nu är det klart att vår långe och bollsäkre back Oscar Eriksson Elfsberg lämnar FBC Lerum för SSL-klubben Warberg IC. Oscar inledde i klubben som sjuåring och har tillbringat en stor del av sin ungdom under Rydsbergshallens tak. Nu lämnar han ett tomrum efter sig och hans skor blir bokstavligen talat svåra att fylla.

Sportchef Mattias Flodén tycker förstås det är trist att förlora en tongivande spelare men kan ändå glädjas med Oscar.
– Jag har följt och Oscar sedan 14-15 års ålder via USM, innebandygymnasiet upp till a-laget och slutligen allsvensk nivå. Han urskiljde sig tidigt som en råtalang och med rätt inställning har han förvaltat sina egenskaper och utvecklats till en tongivande allsvensk spelare. Det är jättekul för Oscar personligen att få chansen att träna och tävla på SSL-nivå och jag önskar honom stort lycka till.

Mats Lomander har pratat med Oscar om hur han ser på framtiden i Sveriges Surfing-Mecka. Och första frågan handlade om hur Oscar kommit fram till beslutet att lämna FBC Lerum.
– Jag har funderat mycket fram och tillbaka och har kommit fram till att jag vill testa SSL när jag ändå har chansen. Man vet aldrig vad som händer med skador och sånt, så när chansen nu kom blev det till slut ett ganska enkelt val, säger Oscar.

Hur har dina tankegångar gått under resans gång?
– Jag tror starkt på FBC:s SSL-mål, och det hade varit extremt skoj att vara med om det sista kvalet där. Samtidigt känner jag att det kan vara nyttigt för mig som människa att testa något nytt.

Hur kommer ditt liv se ut i Warberg och när flyttar du dit?
– Flytten går någon gång i maj, lite beroende på jobb och lägenhet. Jag har sökt plugg till hösten i Varberg och där hoppas jag komma in.

Hur svårt var det att ta beslutet?
– Svårigheten är väl egentligen att lämna alla nära och kära. Från att alltid ha mat på bordet när man kommer hem till att höra Antons betting-snack i omklädningsrummet eller att höra något om Ponta och Weddans senaste brudhistorier.

Vad vill du tillföra Warberg?
– Det är ett väldigt bra lag jag kommer till, även om det gick sådär i slutspelet förra säsongen. Jag kommer bidra med bra inställning, alltid ge allt och förhoppningsvis lite kreativitet från bakplan. Målet är förstås att ta en plats i startuppställningen.

Hur ser deras satsning ut nästa säsong?
– Målsättningen för en sådan klubb är alltid slutspel, och väl där vet man aldrig vad som händer…

Vad kommer du sakna mest från Lerumstiden?
– Garanterat alla vänner. Samtidigt finns det något i Lerum där ålder inte spelar så stor roll – jag kan ha bra vänner som är sex år yngre än mig själv utan att det är konstigt.

Vad tror du om FBC:s allsvenska säsong 2015-16?
– Jag tror Lerum gör en bättre säsong än förra året, och får man in rätt spelare kan det mycket väl bli kval.

Vad vill du säga till alla dem som kommer att sakna dig?
– Att jag förmodligen saknar er lika mycket och det är bara ringa eller hälsa på dygnet runt!

Oscar, vi önskar dig lycka till, och önskar dig välkommen åter till ett FBC Lerum i Superligan och en ny fin hall någon gång i framtiden.

  Warbergs IC om sitt nyförvärv
  rasmustynander.se om övergången