Tjejer grävde guld i Fredrikstad

473

Efter flera snöpliga finalförluster i olika cuper de senaste veckorna var det äntligen dags för våra flickor 00/01 att höja segerpokalen i luften. Detta i konkurrens med Norges bästa lag i Zone Cup.

Truppen hade delats upp i två på pappret jämnstarka lag. Och det var ”FBC Lerum 2” som efter mycket god kämparglöd, glädje och fart på bollen lyckades bäst. På vägen mot finalen slogs Sveiva (4–0), Bygdø Monollitten (9–0) och Fredrikstad (5–2). I semin avfärdades ett annat lag från Bygdø Monolitten med 5–1.

Finalen mot Sarpsborg Sharks blev en jämn kamp där norskorna tog ledningen. Ett par minuter in periodvila kvitterade FBC Lerum genom Josefine Wollberg, assisterad av Emelie Larsson).

I andra perioden tog Lerum över spelet mer och mer och kunde med fyra minuter kvar göra matchavgörande 2–1. Det var ett distinkt handledsskott från snäv vinkel signerat Frida Saarinen Ek. Någon storm mot Lerums mål blev det inte mot slutet utan lyckliga tjejer kunde äntligen få skrika ut sin glädje och lyfta guldpokalen.

– Hela F00/01 är värda den här framgången efter fantastiskt lärorik säsong, säger coach Pontus Larsson.