Elin Lundblad stannar i FBC – satsningen övertygade

1536
Det blev 28 mål och 11 assist på 17 matcher för Elin i division II 2014/15.

En av våra mest talangfulla spelare på damsidan har under våren jagats av göteborgsklubbarna högre upp i seriesystemet. Men nu är det klart att Elin Lundblad blir kvar i moderklubben minst ett år till.

Elin säger att det inte var ett lätt val att välja var hon ska spela nästa säsong. Anledningen till att hon nu bestämt sig för att stanna är att hon vill vara med på elitsatsningen, som hon tycker känns väldigt spännande och seriös. Och att hon trivs bra med tjejerna i laget och klubben i stort.

Hur mycket betydde den nya tränarduon Albin & Jakobsson för ditt beslut?
– De är två duktiga tränare med mycket stor erfarenhet, så de två tillsammans med Sudden känns som en ledning som behövs för att vi skall kunna gå hela vägen. Alla är positiva och de tror på oss, så det kommer att bli jättebra. Inget ont om de gamla tränarna, men det känns som att laget behöver lite förnyelse och nytänkande.

Träningen började väl redan i går kväll? Hur var första träningen?
– Det var skönt att komma igång igen. Kul att träffa alla, gamla som nya spelare och tränare. Jag orkade dock inte så jättemycket, har inte tränat på ganska länge. Jag hade en tuff säsong förra året med problem med mina vader, värk och kramp, samt att jag var väldigt trött och orkeslös. Man trodde att det hängde ihop med en njurbäckeninflammation som jag drabbades av i höstas och jag försökte köra på som vanligt. Men nyligen så upptäcktes det att jag hade en ovanligt låg och ojämn puls vilket resulterade i att jag för en månad sedan fick en pacemaker inopererad.
Så nu känner jag mig piggare än på väldigt länge och allt känns mycket lättare.

Vad tycker du om försäsongsträning egentligen? Gillar du att springa och gymma? Eller ser du det mest som ett nödvändigt ont?
– Jag tycker att försäsongsträningen är rolig, Skönt att hålla igång, det är nödvändigt för att man skall klara en hel säsong. Positivt att det är lite olika typer av träningsformer så det inte blir för enformigt. Jag gillar mest intervallträning och styrka.

Har du någon personlig målsättning för säsongen som kommer?
– Jag skall göra så gott jag kan genom att göra mitt absolut bästa och försöka bidra med att försöka ta laget till kval. Självklart skall jag göra så många poäng som möjligt.

Hur ser du på lagets möjligheter att ta sig upp till division 1?
– Som vanligt så tror jag på vårt lag, så möjligheterna känns väldigt stora. Det sa jag i och för sig förra säsongen också, men nu känns det som om det är på allvar i och med att klubben har en strategi för sin elitsatsning. Så jag tror på lagets möjligheter att ta sig upp till division 1 denna gången.

Vad behöver ni göra för att lyckas?
– Vi behöver få in några nya spelare som har erfarenhet från division 1 och gärna också från SSL. Vi måste sätta försvarsspelet och även få längre anfall. Efter en tuff försäsong kommer alla spelare att ha grym kondition vilket kommer att behövas för att alla skall orka. Gemenskapen är viktig så det är bra att alla har roligt och känner sig delaktiga. Jag tror det bli en riktigt bra säsong!


Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Det känns väldigt bra att ha förlängt med Elin. Hon är alltid ett offensivt hot och bidrar med både mål och assist. Hennes spelstil är unik och banbrytande. Det är inte många tjejer som kan jobba med bollen i hooken långt bakom kroppen och variera svårlästa passningar och avslut i steget.