Atletisk rightare klar för damlaget

877

Paulina Arvidsson från Wårgårda IBK är nästa nyförvärv på damsidan. Hon är atletisk och imponerar med sina fysiska kvalitéer. Dessa egenskaper kryddar hon med sin goda räckvidd och skottstyrka.

Paulina har skrivit på ett tvåårskontrakt och berättar så här om varför hon valde FBC Lerum:
– Jag har länge velat komma upp i högre divisioner men det har inte funkat på grund av min livssituation. Nu har jag precis flyttat till Lerum så valet var självklart att börja spela här.

Berätta om din bakgrund som innebandyspelare. När började du spela och varför? Vilka klubbar har du spelat för?
– Efter några års tjatande på min mamma, så startade hon ett flicklag för tjejer födda 92–94 i Wårgårda IBK, detta var runt millennieskiftet. Mina föräldrar var båda aktiva i innebandyn, så både jag och mina yngre bröder började spela tidigt. Från start fram tills idag har jag varit trogen min klubb. Jag har varit med i både uppstart och nedläggning av damlaget.

Vad gör du utanför innebandyn?
– I dagsläget renoverar jag lägenhet i Lerum, bor och jobbar i Vårgårda,  men snart är jag Lerumsbo på heltid och student på handels i Göteborg. Förhoppningsvis har jag lite tid över för att umgås med människor, leva lite studentliv och vara ledare i Friskis&Svettis.

Vilka är dina starkaste egenskaper och vad vill du utveckla under de närmaste säsongerna?
– Jag är en konditionsstark slitvarg med bra spelförståelse. Jag hoppas bli en mer komplett innebandyspelare, men framförallt skott, teknik och fart i spel.

Ni har kört på hårt under försäsongen och det känns som du kommit in bra i gänget. Hur känns det att ha bytt miljö och kommit till en ny förening och nytt lag?
– Allt känns grymt bra. Det är både skönt och spännande att ha kommit till en förening med spelare som har samma ambitioner som mig själv. Vi är ett härligt gäng som kommer hänga en hel del ihop under hösten, så att ha kommit in i gänget är riktigt roligt. Föreningen är väldigt seriös och proffsig.

Damsatsningen skall ta oss till division 1 och vidare till allsvenskan. Vad har du för tankar om det vi vill åtstadkomma?
– Eftersom min vision alltid har varit att satsa på innebandyn känns det helt rätt att ha kommit till Lerum och tuffa på tåget. Allsvenskt spel hade inte suttit fel.

Tränare Jenny Albin gillar Paulinas inställning:
– I Paulina får vi en riktig träningsprodukt. Redan tidigt på försäsongen visade hon tydligt med sina testresultat och sin inställning att hon kommit till FBC för att höja konkurrensen ytterligare och slåss om en plats i truppen. Paulina är dessutom rightare och med sitt tunga dragskott och fysik kommer hon att tillföra oerhört mycket både i det offensiva och defensiva spelet.”

SPELARFAKTA PAULINA ARVIDSSON
Född: 1993.
Klubbfattning: Right.
Position: Back/forward.
Moderklubb: Wårgårda IBK (2007–2015).
Statistik 2014/15: 4 mål och 1 assist.