Positiv hemmapremiär av herrarna mot Tunet

1001

I kväll slog var norska topplaget Tunet IBK på besök i Rydsbergshallen. Matchen svängde som så ofta så här års en hel del i spelkvalitet. Ändå syntes i de goda stunderna en tydlig kvalitetshöjning jämfört med föregående säsong. Och det blev en rolig seger med 9–5.

Ledarna och spelarna i hemmalaget var klädsamt halvnöjda efter matchen.
– Det var okej, säger målvakten Oliwer Cedergren som gjorde FBC-debut i Rydsberg. Vi spelar bra i perioder men tappar sedan skärpa emellanåt. Han själv svarade för en stabil insats men var bara ”sådär” nöjd. – Jag släppte väl någon jag borde tagit, fast å andra sidan tog jag något på slutet som jag inte borde tagit.

Från publikplats såg det stundtals riktigt bra ut, inte minst andra halvan av första perioden. Efter en inledande anstormning från norrmännen så var det FBC som med raska fötter och snabbt passningsspel lirkade upp Tunets försvar. Gästernas inlånade landslagskeeper Sara Hjorting från Pixbo fick möjlighet att briljera, men till slut kunde Lerum prickskjuta in två bollar.

I andra halvleken rivstartade Lerum, som hade gjort tre mål redan efter dryga fyra minuter. 5–0 var för bra för att vara sant. Förstaperiod hade innehållit en hel del bra innebandy, men sedan blev det två perioder med lite lägre kvalitet, något som till del berodde på de många avblåsningarna. Tunet hann reducera ett par gånger om innan de fick några halvbilliga utvisningar. Pontus Persson slog in 6–2, med två man mer på planen, strax före andra periodpausen.

Sista tredjedelen inleddes inte bra av FBC. Tunet ryckte upp sig några snäpp och närmade sig i målprotokollet. Vid 6–4 och Lerumsutvisning med bra powerplay från Tunet såg det ut att kunna bli match på allvar. Men Lerum red ut stormen och direkt efteråt trampade en lilaklädd bortaspelare innanför målgården. Richard Westman gjorde ingen hemmasupporter besviken på den efterföljande straffen.
Sista sju–åtta minuterna dominerade Lerum bollinnehavet och bägge lagen såg ut att börja återhämtningen inför morgondagens matcher.

I morgon lunch är det match i Rydsberg igen. Division 1-laget Munka Ljungby står för motståndet. Det har förekommit olika uppgifter om tid för matchstart. Det som gäller är 12.00 och ingenting annat.

MATCHFAKTA

FBC Lerum – Tunet IBK 9–5 (2–0, 4–2, 3–3)
Första perioden
1–0 (09.21) Viktor Johansson (Simon Bjerthin)
2–0 (15.12) Fredrik Bäckman (Richard Westman)
Andra perioden
3–0 (20.44) Pontus Persson (Mattias Lundberg)
4–0 (23.14) Simon Bjertin (Johan Dahlqvist)
5–0 (24.10) Richard Westman (Anton Olofsson)
5–1 (27.02) Thomas Rognlien (Fredrik Eriksen)
5–2 (33.02) Axel Wallin, utan assist
6–2 (39.13) Pontus Persson (Johan Dahlqvist)
Tredje perioden
6–3 (42.22) Ole Martin Jansson (Mads Normann)
6–4 (44.15) Ole Mossin Olesen (Axel Wallin)
7–4 (48.31) Richard Westman, straff
8–4 (50.44) Alexander Johansson (Edvin Svensson)
8–5 (59.25) Sindre Bjerknes (Axel Wallin)
9–5 (59.56) Andreas Franzén (Johan Dahlqvist)

Utvisningar: FBCL: 2×2 min. Tunet: 4×2 min, 1×5 min.
Domare: Jonas Hansson och Robin Boqvist.
Publik: 115.