Oavgjort mot duktigt Munka-Ljungby

835
Johan Hassdal jublar ihop med Mattias Lundberg som satte kvitteringen med minuten kvar.

Femton timmar efter att Tunet-matchen slutade var det dags för ny match. Skånska Munka-Ljungby IBK en bit utanför Ängelholm spelar till vardags i division 1 och skulle visa sig bli en mycket tuff nöt att knäcka. Även skåningarna spelade match igår, men visade direkt att de trodde på seger.

Lerums ledning blev aldrig mer än ett mål och när Munka-Lungby vände och tog ledningen med bara tre minuter kvar såg det ut att bli en onödig förlust.
Men killarna visade karaktär. En duktig Viktor Wedlin lämnade kassen och i spel med en spelare mer på banan etablerades snabbt en press och kvitteringen kom med minuten kvar att spela. Någon förlängning blev det aldrig. Bägge lagen var väl hyfsat nöjda med oavgjort.

Tränare Jonny Paridon säger efteråt att han hade hade blandade känslor.
– Jag tycker vi återigen har ganska höga toppar, men alldeles för djupa dalar. Framför allt kommer dalarna för ofta. Sen är jag jättenöjd med boxplay som vi reder ut jätte-jättebra. Försvarsspelet är i mångt och mycket helt okej. Vi kan vara aggressivare i det nya försvarsspelet än förra året. Sen är vi lite oförmögna att skapa tillräckligt offensivt idag. Vi blir bekväma, tar inte nya positioner, hotar inte. De kan stå i sitt försvarsspel och bara titta på oss.

Det var lite svårt att hänga med i formationerna. Det provades väl en del med olika spelarkombinationer?
– Ja, vi har testat fyra varianter i helgen. Det är klart att det tar lite tid, men det är nu vi har tid att testa.

Är det några spelare som du tycker har höjt sig över mängden i helgen.
Tycker Johan Dahlqvist har gjort det jättebra, Oliwer Cedergren och Viktor Wedlin har gjort det jättebra i varsin match. Jag tycker att Richard Westman visar precis den pondusen han ska. Jag tycker också det är jävligt kul att se Anton Olofsson på väg framåt igen, jag börjar känna igenom honom igen. Så här pigg som han var i helgen var han egentligen inte på hela förra säsongen.

Känner du dig nöjd med hur laget lyckats med förberedelserna inför serien?
– Ja, hyfsat. Vi har en bit kvar. Det är olyckligt att vi spelar med två icke-ordinarie centrar i dag… Men jo, det tycker jag, vi är i fas.

– Jag tycker att Munka-Ljungby var duktiga, de bjöd inte på något och hade en riktigt bra inställning. Sen borde vi ha gjort fler kontringsmål. Vi gjorde ett jättefint mål, men borde nog ha gjort två, kanske tre stycken till. Vi får inte riktigt isär dem i vändningar. Sen är det lite bollstuds emot också, avslutar Jonny.

Målen:
1–0 (20) Pontus Persson (Richard Westman)
1–1 (30) Munka-Ljungby
2–1 (34) Pontus Persson (Simon Bjerthin)
2–2 (35) Munka-Ljungby
3–2 (37) Alexander Johansson (Pontus Persson)
3–3 (47) Munka-Ljungby
3–4 (58) Munka-Ljungby
4–4 (59) Mattias Lundberg (Tony Bromé), spel 6 mot 5.

Nästa match spelas mot Borås IBF i Arenahallen i Skene lördag 5 september, 15.50.