Paridon: ”Det är lite småläskigt att åka till en nykomling”

751

Premiären är snart bara tolv timmar bort. Det är dags att ta ett snack med huvudtränare Jonny Paridon och höra hur hans tankar går inför matchen mot Östra SK.

– Jodå, det ser bra ut. Alla är hela och jädrigt taggade. Tomáš har varit lite sliten i början på veckan efter ett hårt landslagsläger. Annars är det hundra procent, säger Jonny.

Hur var sista träningen i torsdags?
– Lagom grinigt. I början på veckan sprutade det av energi och lite mindre kontroll än vad vi ska ha. I dag var det verkligen fokuserat, kontrollerat och bibehållen energi. Så jag är jättenöjd med veckan faktiskt.

Känslan inför premiären?
– Bra… Är den. Vi känner oss nöjda med defensiven under hela försäsongen. Har lagt mycket fokus där. Offensiven är väl okej, men inte mer. Samtidigt tror jag det kommer komma med tiden här och det kommer komma ganska fort. Den här veckan har varit ett steg framåt redan och det känns skönt.

Är det någon detalj i spelet som du tycker behövs förbättras?
– Nu börjar vi röra oss utan boll. Det är jätteviktigt för att skapa tryck i anfallszonen, det kan bli bättre även om det är på gång. Vi måste bli bättre på att spela pass på pass i fart, att vi inte bara spelar stillastående till någon i fart och att han sedan spelar stillastående igen. Släppa bollen fart på fart, för att skapa tryck, det är jätteviktigt.

Vad tror du om matchen då?
– Det är lite småläskigt ändå… att åka till en nykomling i en premiär. Och även att det ofta kan vara helt dött i den hallen. Är vi ödmjuka och gör jobbet till hundra procent, då ska vi åka därifrån med tre poäng. Samtidigt kommer vi möta ett lag som är så taggat så att de sprutar ur öronen, så är det. Men vi ska mala ner dem. De ska i alla fall behöva göra bra saker för att göra mål på oss, vi ska inte bjuda på dem.

Vilket är den viktigaste egenskapen i morgon?
– Vår identitet fortsättningsvis är att vi jobbar hårt och går mycket på kontringar. Vi har ett tydligt mål att utveckla anfallsspelet och föra matcher mer. Men jag tror det blir tajt, men vår rutin från förra året och vår spets kommer bli avgörande.