Edvin: ”Något högt som tjuter i öronen”

859

Edvin Svensson jobbar hårt både på och vid sidan av planen. Efter förra säsongen var det ett tag tveksamt om han kunde fortsätta spela. Men nu kör han på ännu ett år, något både han och klubben är glada över.

Edvin jobbar på Betongkemi i Gråbo som har stora framtidsplaner.
– Det har det hänt mycket i företaget, vi ska växa och bli större. Men allting blev framskjutet, som det ofta blir med sådana saker. Sen är det ju svårt att träna tre till fem gånger i veckan och träffa en go grupp hela tiden och sedan bara ta tvärstopp. Jag är väldigt glad över att jag kunde fortsätta.

Ja, vad betyder innebandyn för dig?
– Man har ju lite vinnarskalle, det måste man ju kunna ta ut på något sätt. Och det här med att vara med i en trupp är riktigt gött.

Om några timmar är det dags för allvar. Hur skiljer sig en seriepremiär från en träningsmatch?
– Man vill ju alltid vinna varje match, men när serien drar igång då blir allt mycket roligare. Det märks att alla är extra laddade. Alla höjer sig ett steg extra, allt blir vassare. Passningarna blir lite bättre, jobbet blir lite hårdare… Man är extra laddad och har ju gått och väntat på den här matchen sedan serien tog slut i våras – och haft den i tankarna under den långa försäsongen.

Vad har varit annorlunda under försäsongen?
– I år har vi haft Staffan (fystränare Hjalmarsson), det är väl den största förändringen. Allt har varit enligt honom och i år har vi kört hårdare som lag. Innan var det som lag fast lite mer individuellt. Vi har fått en mycket goare sammanhållning nu, mycket tack vare fysträningen. Staffan är verkligen guld.

Hur tycker du den fysiska statusen är jämför med i fjol vid samma tid?
– De finns alltid spelare som tränar mer eller mindre. Men i år är genomsnittet mycket, mycket högre än vad det var förra året? Vi triggar varandra och kommer du inte på en träning så får du höra det.

Hur går tankarna inför premiärmatchen?
– Det ska bli roligt, jag hoppas på mycket speltid såklart. Och att få växa som spelare. Vi kommer säkert ha mycket boll, det är jag övertygad om. Nu behöver alla ta mer ansvar på planen. Alla ska vilja ha boll hela tiden. Sen när vi får lägen så måste bollen sitta, det kan jag tycka att den inte riktigt gjort tidigare i höst.

När det här publiceras sitter du i bussen till Jönköping. Hur brukar du ladda under resan?
– Jag sover nog för det mesta och så länge jag kan. Jag brukar vara bra på att somna snabbt, så långa bussresor är inget problem för mig. Efter vi stannat och käkat så är det på med hörlurarna och lyssna på lite go musik. Något högt som bara tjuter i öronen, avslutar Edvin med ett skratt.