Salle tror på seger mot Lindås i hemmaborgen

558

Assisterande tränaren Peter Sallén ser fram emot det allsvenska derbyt mot Lindås och utstrålar en behärskad optimism. Ja, på det sättet som gör att man som supporter verkligen vågar tro på seger.

– Det känns riktigt bra och det är en go stämning i laget. Alla nya har kommit in bra i gruppen och jag tycker att vi har haft bra träningar på slutet.

Tre stensäkra poäng på hemma mot Åstorp, men tyvärr två förluster på bortaplan så här långt. Är FBC ett bättre lag på hemmaplan?
– Det är klart… Det är speciellt att vara här. Det är ett tryck som ger oss extra energi. Hallen är ju speciell, men det är är publiktrycket som vi saknar mest på bortaplan. Det såg helt okej ut mot Örebro, vi har ett bra spel men är riktigt ineffektiva. Sedan är det tillfälligheter som gör att vi tappar in 5–4-målet i slutet. I förra hemmamatchen mot Åstorp gör vi en riktig urladdning, mycket tack vare publiken som ger oss hjälp med energin.

”Det är speciellt att vara i rydsberg”

Hur bra är Waves i år egentligen?
– Jag har faktiskt inte sett dem någonting, men vi känner ju dem hyfsat bra sedan tidigare. De har gjort bra värvningar och har en betydligt bättre målvakt än förra säsongen.

Många mål i Lindås matcher i fjol. Ska vi förvänta oss ett målkalas i morgon?
– Nja, det blir inga 12–11-resultat, bägge lagen har för bra målvakter för det. Jag tror det kommer bli jämnt, ett eller två mål som skiljer. Det kommer säkert bli en tät match med många närkamper och mycket känslor.

Vad är nyckeln till seger i morgon?
– Det gäller för oss att göra en bra förstaperiod och att våga ta chansen i sista tredjedelen. I veckan har vi jobbat med att vara hetare när chanserna kommer, att inte tveka utan gå rakt på mål.

Hur säker är du på seger?
– Jag tror på seger. Vi har en bra känsla i gruppen och lite revanschkänsla. Det ska bli skitkul att komma tillbaka in här inför hemmapubliken. Jag tror det blir tufft, men jag tror att vi vinner.

Hemmaborgen är förstås Rydsbergshallen och matchen börjar 16.00 söndag 11/10. Dörrarna öppnar 15.00 – kom i tid!