Tung bortaförlust igen

467

Veckomatch i Habo mot Fagerhult stod på schemat för FBC Lerum. Matchen skulle på pappret bli jämn och visst var det jämnt.

Lerum börjar helt ok och skapar ett kanonläge efter tre minuter men Fredrik Bäckman får inte bollen på mål. Fagerhult har mycket boll utan att skapa direkt farliga lägen. Efter 9 min snappar Fredrik Bäckman upp en boll från Fagerhults backar och petar in bollen för 1-0 till FBC. Bara 3 min senare kommer Alexander Johansson på vänsterkanten och drar iväg en kanonbackhand rätt upp i målvaktens vänstra kryss. Underbart mål! Tyvärr varade inte tvåmålsledningen i mer än en minut innan reduceringen kom bakom Oliwer Cedergren i målet. Kort därefter kommer kvitteringen. FBC får avsluta perioden i ett bra men resultatslöst powerplay.

Fagerhult börjar andra perioden bra men FBC håller emot. Tyvärr inte mer än tre minuter när en felstuds ställer Oliwer i målet.FBC tänder nu till och det är rejäl kamp på planen och i tionde minuten sätter Tony Bromé kvitteringen. Chanser skapas åt båda håll och domarna har mycket att göra. Viktor Johansson vinner en närkamp och serverar Johan Dahlqvist bollen och FBC tar ledningen ännu en gång. Nu är FBC bra i matchen.

Tredje perioden går igång med ett riktigt hungrigt hemmalag. Fagerhult skjuter från alla håll och får tidigt kvitterat i läge 4 mot 4.Tyvärr får de kort därefter även ett ledningsmål. FBC kämpar på men det är ett tätt Fagerhult. Med 4 minuter kvar sätter de även sjuan. Fagerhults sista mål kommer i tom kasse. Tony Bromé får rättvist pris som FBC Lerums bäste spelare för dagen. Det blir tunga mil hem i bussen.

Nu laddar vi för söndagens drabbning i Rydsberg. Slut upp och stötta vårt herrlag. Full hall skapar en magisk stämning.


 

Intervju med Johan Dahlqvist efter matchen:

Intervju efter Fagerhultmatchen med FBC Lerums back Johan Dahlqvist.

Tuff förlust mot Fagerhult. Dina åsikter om matchen?

Vi kommer inte upp i normal standard. Behöver spela enklare i både försvar och anfallzon. Vårt uppställda försvar är fortfarande bra. Deras första två mål är riktiga skitmål.

Du fick sätta ditt första mål i serien. Skönt gissar jag?

Fantastiskt skönt. Bra tidpunkt i matchen dessutom bra både för mig och laget.

Hur laddar vi om på bästa sätt inför söndagens match mot Craftstaden?

Äta och dricka bra. Komma tillbaka till det vinnande spåret och göra en kanonträning på lördag.

En sista fråga. Hur är det att spela i Rydsberg?

Makalöst kul. Man ser fram emot varje hemmamatch.


 

Intervju med fystränare Staffan Hjalmarsson som deltog på sin första bortamatch för säsongen.

Vilken är din åsikt om matchen?

Sista tio minuterna i andra gör vi jättebra. Efter andra är jag säker på att vi kommer att vinna matchen. Vi kommer ut i tredje och får en olycklig utvisning emot oss tidigt. Fagerhult får några mål och får energi av detta. Detta gör att Fagerhult vänder på matchen.

Hur upplever du denna tuffa vecka med tre matcher påverkar killarna?

Alla kommer känna av detta. Självklart påverkar detta oss men att sova och äta rätt är jätteviktigt. Även att tänka positiva tankar.

Hur laddar man om till söndag?

Idealet är att vila fredag och lite lugnare träning på lördag. Viktigt att vi har ett bra mindset in till söndagens match.

Skrivet av Martin Leeman