FBC Lerum obesegrade på hemmaplan

679
Westman var FBC:s "Matchens lirare" Arkivbild av Thorbjörn Grindhage

Söndagarnas hemmamatcher har kommit att bli festdagar i Lerums kommun när hela Rydsbergshallen fylls med entusiastiska åskådare med Camp FBC som påhejare.

Det blev hela 7-2 mot nykomlingen Craftstaden som hittills har en trepoängare. Det var egentligen aldrig riktigt oroligt – FBC var helt klart ett starkare lag idag och de är det på hemmaplan i Rydsberg.

”Det är svårt att veta hur en nykomling är som man aldrig mött men de stördes av vår pressspel som funkade riktigt bra idag”, sa Matchens Lirare Rickard Westman som stod för 3 poäng idag.

Det var ändå Craftstaden som tog ledningen i matchens femte minut och under första 10:e minuterna stod Craftstadens målvakt för ett antal mycket svettiga räddningar. Innan perioden var slut hade dock Lerum vänt steken till 2-1 efter mål av Tony Bromé och Rickard Westman.

I andra perioden utökades ledningen till 5-2 och Lerum fortsatte sitt vägvinnande spel som bl a bjöd på ett något annorlunda och mer kreativt anfallsspel tillsammans med heroiskt försvarsspel. Målen gjordes i denna perioden av Alexander Johansson, Rickard Westman och Johan Dahlqvist.

I sista perioden defilerade Lerum till slutsignalen och publiken fick se härliga mål från Pontus Persson och Tomas Sladky.

Nu har FBC Lerum 8 poäng och en sjundeplats inför nästa veckas hemmamöte mot Kalmarsund. 3 poäng där vore mumma inför Gotlandsresan veckan därpå.


Rickard Westman sa efter matchen det som alla vet numer.

”FBC Lerum är ett helt annat lag på hemmaplan men idag fick vi se ytterligare dimension på vad laget kan prestera. Det börjar kanske utkristallisera sig vilka som blir topp- resp bottenlag men samtidigt slår alla lag alla. 3 poäng fick jag själv göra idag och det är skönt att det lossnar. Tänker kanske inte på det så mycket numera men det funkar mycket bra med resten av kedjan”.