Johanna är ny på Office

686

Johanna Andersson, 25, är utbildad sportmarknadsförare och innebandyspelare med rötterna i Skåne. Det är hon som numer sköter ruljangsen på Office i Rydsberg.
Jag gillar den utveckling som FBC Lerum är mitt uppe i just nu. Här vill jag verkligen vara med. Det här känns jättebra, säger Johanna.

Det har gått några veckor nu, sedan hon började nya jobbet som föreningsutvecklare. Starten har varit…
– Haha, det är mycket nu, säger Johanna och skrattar gott åt sina första, smått kaotiska, dagar på nya jobbet.
– Många mail, massor med möten och nya kontakter blir det. Lite småkaos så där, ungefär som det nog ska vara på ett nytt jobb.

Gedigen bakgrund
Glimtar vi till på hennes CV så finns där en sportmarknadsföringsutbildning och väldigt mycket innebandy förstås. Hon kommer närmast från IF Kville med liknande arbetsuppgifter. Men också från olika projektledarjobb på Partille Cup, StafettVarvet och MiniVarvet .

– Jag trivs och fungerar bäst i spindelrollen mitt i nätet och att ha många projekt i gång samtidigt. Arbetsdagarna ska helst inte se likadana ut för mig, ungefär som det är här alltså.

– Min stora utmaning blir att hålla ihop alla delarna i föreningen och att inte tappa bort något och sedan även försöka få till lite utveckling. Fast det är klart, nu till en början blir det nog mest att försöka hålla ihop det, säger Johanna och ler.

”Jag trivs och fungerar bäst
i spindelrollen mitt i nätet”

– Vad gäller just utveckling så tror jag det är väldigt viktigt att vi jobbar med att utveckla hela föreningen, både bredden med alla barn och ungdom och eliten med representationslagen, menar Johanna.

Samma kontaktvägar som tidigare
Några stora skillnader på Office kommer det inte att bli med Johanna på plats. Öppettider och kontaktvägar blir ungefär de samma som tidigare.

– Jag kommer att löpande uppdatera hemsidan med öppettiderna ungefär som jag tror det är gjort innan. Mailen är alltid på och jag försöker svara så snabbt jag bara kan. Fast jag märker ju redan nu att det är en strid ström av mail som kommer.

Kärleken till innebandyn har funnits sedan sexårsåldern i nordskånska Klippan, där ”hemma” ligger. Sporten har tagit henne till spel i Elitserien med FBC Engelholm och en säsong i Schweiz. En snabb titt på historiken visar också på spel med både Pixbo och Älvstranden. Och den här säsongen med…Partille IBS.

Va?!
– Jag vet, jag vet, säger Johanna och firar av ett sånt där skönt leende och ett gott skratt igen. Men så blev det den här gången. Tajmingen funkade inte riktigt mellan ny klubb och nytt jobb. Hur det blir nästa säsong, ja det får vi se då. Så långt har jag inte hunnit tänka än och det tar jag då. Nu är nu och sen är sen, säger hon.

Dialekten då, det blir skånska även i fortsättningen
– Jajamen, det tycker jag är viktigt. Skånskan har jag med mig hemifrån och den tar jag med mig var jag än kommer.

Välkommen till FBC Lerum Johanna!