Fantastisk vändning i nystarten!

606
Klart Pontus Persson skulle vara med i matchprotokollet! Slår här in avgörande 6-5!

Rydsbergspubliken fick några svettiga timmars underhållning i Rydsbergshallen när Allsvenskan Södra gjorde nystart med mötet FBC Lerum vs IBF Örebro. FBC fick revansch och vann med 6-5 i Sudden Death och vilken vändning laget gjorde!

Första perioden gav dock en hel del annat att önska. Mål i baken redan efter 31 sekunder efter försvarsslarv och sedan bombade Örebro på under hela perioden som de vann både på mål och skottstatistik. FBC var dock spelmässigt nästan i nivå men Örebro men Örebro var ack så effektiva i sina avslut och bjöds också på omställningsmål vid 4 tillfällen. Tre snabba mål i slutet av perioden – 16.33, 17.19 och 19.04 – gjorde att det var sänkta FBC-huvuden som gick till periodvila.

I andra perioden lyfte sig hemmalaget och det var en jämn, tät match mot ett Örebro som alltid var farliga i sina anfall. De fick också utöka sin ledning till 0-5 efter 12.11 och då var det en lång, lång uppförsbacke för Lerum. Men när Örebro drog på sig en 2:a efter 12.34 började den spektakulära vändningen. Innan tvåan verkställdes fick FBC möjlighet att göra sitt första mål på det straffslag som utdömdes men straffen räddades av Örebros duktige målvakt. Mattias Lundberg gjorde 1-5 i det powerplay som följde och mycket psykologiskt i periodens slutsekunder, 19.53, gör de rödklädda även 2-5 och i sista sekunden drar Örebro på sig ytterligare en tvåa.

Tredje perioden börjar alltså med numerärt överläge och i slutskedet av detta hittar Westman Fredrik Bäckman med en diagonalpass och Bäckman har bara att raka in bollen i öppet mål då Örebromålvakten inte hinner med sidledsförflyttningen. Bara 20 sekunder senare trycker ett taggat Lerum in 4-5. Simon Bjerthin hittar Richard Westman placerad med ryggen mot målet där han chansar och klipper till med en backhandknack upp i målvaktens vänstra kryss.

Nu kokar det i Rydsberg och trots att Camp FBC inte är på plats denna eftermiddag eldar publiken på minst lika bra som när hejaklacken är där. Örebro fortsätter dock att skapa chanser och det är fortsatt jämnt men nu är det ett Lerum med stärkta självförtroenden som går in till varje byte. I en spelvändning hittar Bjerthin, med en sveplobb över hela defensiva planhalvan, Fredrik Bäckman som är ren från halva plan och han placerar in kvitteringsmålet säkert efter 15.02.

Båda lagen har sedan chanser att peta in segermålet men tiden rinner ut och det blir sudden death. Efter bara 17 sekunder hittar Mattias Lundberg vår skyttekung Pontus Persson vid bortre stolpen där han alltid är och denna gång gör han inga misstag utan trycker in segermålet 6-5 och taket lyfter på Rydsbergshallen! Ännu än gång visar FBC Lerum att i Rydsberg har man en extra spelare i publiken och så länge det finns hopp så ger aldrig laget upp. Två otroligt viktiga poäng för att närma sig kvalstrecket men också för att utöka avståndet neråt tabellen.

Coacherna hade fått jobba en hel del i veckan innan match för att formera om laget när Tomas Sladky är fortsatt skadad och Johan Dahlqvist bortrest. Tilltänkte ersättaren Johan Steen skadade sig på sista träningen innan match och i matchens första period skadade sig också Niclas Skoglund. Det innebar ytterligare omstruktureringar för att få ihop femmorna. Tur då att Pontus Persson repat sig efter sin skada och kunde avgöra!

Nu väntar Lindås borta på lördag kl 16 i Salming Arena dit vi uppmanar alla FBC-supportrar att bege sig. Lindås var på vippen att slå Höllviken borta igår och är på gång.

http://www.innebandy.se/ResultatSpelprogram/iBIS-spelprogram/A-Sodra-1516/