Tuff, tight match mot Lindås men förlust

302
Nina Olsson var en av målskyttarna i Lindåsmatchen. Arkivfoto: Thorbjörn Grindhage

En match mellan två lag som bjöd på bra innebandy och spänning i Salming Arena. Trots en bra förstaperiod vände Lindås på steken och vann med 6-4 efter periodsiffrorna 0-2, 4-1, 2-1.

FBC Lerum spelar en fantastisk innebandy i 1:a perioden även om Lindås radar upp chanser under inledningsminuterna. I tredje minuten gör Sandra Hawerman 0-1 och i elfte serverar hon Nina Olsson som gör 0-2.

”Vårt mål är att fortsätta utvecklas så vi spelar den fantastiska innebandy vi kan och som vi gör i 40 minuter  mot Lindås. Nu ligger vårt fokus på nästa match och det ska bli riktigt kul att se hur getingboet till tabell ser ut när sista omgången är spelad”

FBC tömmer sig i varje byte, offrar sig och ser ut att njuta av att spela. Alla spelare står i båset och det ser ut att vara en fantastisk känsla.

När sedan andra perioden startar är det som om det fysiska spelet, tugget på bänken är som bortblåst och det har man inte råd med mot ett lag som Lindås. Man utökar ändå ledningen till 0-3 efter fyra minuter genom Frida Öberg Olsson men sedan får Lindås massor av energi när de gång på gång får komma igenom med sina instick och avslut från mitten. FBC Lerum går ner på 2 femmor och rycker upp sig något och skapar en del lägen igen. Det blir tyvärr bara stolpskott och när tjejerna dessutom har lite för bråttom i avsluten så lyckas de inte få in bollen.  I matcher som denna är det ytterst små tillfälligheter som avgör och denna gången drog Lindås det längsta stråt och gick rättvist segrande ur striden. Lindås vänder i andra helt på steken och gör 4 raka mål och går till periodvila med ledning 4-3.

FBC stretar emot och kvitterar till 4-4 genom Emma Kovacs men knappt två minuter därefter gör Lindås 5-4 genom fixstjärnan Emma Westberg som gör 3 av Lindås 6 mål. I 15:e minuten sätter hon spiken i kistan med 6-4.

För att vinna dessa matcher måste FBC gå för fullt i 60 minuter och aldrig slappna av.

Coach Jenny Albin sa efter matchen att Lindås vinner rättvist.

Båda lagen bjöd publiken på en riktigt bra match och det var härligt tryck i salming Arena.