Nu är det allt eller inget mot Höllviken

1049

Trots den extra spelaren på läktaren i form av Camp FBC räckte det inte och FBC får nu se till att mobilisera alla krafter som finns för att betvinga Höllviken nästa söndag.

Lerum verkar ha en grym tändning innan matchen. Men när väl matchen går i gång är man inte riktigt där. Man tappar boll efter ca en minut och IBF ställer om och trycker in ettan mitt framför Weddan. Bara två minuter senare uppstår en konstig situation mitt framför Wedlin i FBC:s kasse och IBF sätter tvåan. FBC:s backar är lite ängsliga vid eget mål. Lerum tar sedan över perioden efter ett resultatlöst PP och efter ca 16 minuter styr Alexander Johansson in Tony Bromés passning. Lerum skapar ännu fler chanser innan perioden är slut men resultatet 2-1 står sig.

I andra perioden gör Göteborg snabbt trean bakom Wedlin. FBC drar på sig tre utvisningar i andra perioden och det sliter på killarna. Man släpper inget mål i boxplay men man kommer inte in i spelet. Anton Olofsson sliter i dessa boxplay och lyckas jobba fram en utvisning för IBF. Följande powerplay reducerar Pontus Persson och FBC är på gång. Camp FBC är heroiska och drar ramsa efter ramsa och strax därefter gör Pontus sitt andra mål på en omställning. Inför sista står det 4-3 till IBF. Camp FBC är matchens lirare så långt.

Tredje perioden börjar på sämsta möjliga sätt. Två mål i häcken de första minuterna och uppförsbacken är enorm. Simon Bjerthin lyckas reducera till 6-4 och FBC får ett gyllene läge att krypa närmare när IBF får en femminutare. Man skapar massor av chanser men bollen vill inte in. Efter utvisningstiden skapar Göteborg ett läge som man sätter till 7-4. Det är kort tid kvar och FBC försöker pressa högt utan resultat. Göteborg får ett par omställningar till och det hjälper inte att Bromé reducerar. Det är för kort tid kvar för att kunna vända. Pontus Persson blir utnämnd till FBC:s bäste spelare. Summeringen är att publiken sett en derbymatch med klös i. Camp FBC och ditresta Lerumsbor skall ha en eloge.

Resterande resultat denna omgång kvittar – nu krävs tre poäng mot Höllviken nästa söndag och laget hoppas på samma publikstöd då.