Allsvenska äventyret slut – för denna gången

1278
Trots massivt publikstöd och ett FBC Lerum med stort hjärta räckte det inte mot ett Höllviken som ville gå in i SSL-kvalet med en seger. Det blev till slut 2-7 (1-1, 0-2, 1-4) men hoppet var inte ute förrän Höllviken gjorde sitt femte mål efter 10 minuter av tredje.
Ett totalkoncentrerat FBC Lerum går ut mot ett Höllviken som också verkar oerhört motiverat att bryta sin förlustrad inför kvalspelet till SSL. Laget saknar Simon Bjerthin och Mattias Lundberg som är sjuka men Sebastian Steen och Joey Hassdal går in och spelar bra. Visst håller Höllviken boll mycket men FBC är uppoffrande i defensiven och har lika många lägen som bortalaget.
I 12:e minuten gör Joey Hassdal det förlösande 1-0-målet efter ett mäktigt skott av Tony Bromé. Tyvärr kvitterar sen Höllviken på en bjudning från FBC när klockan står på 14.11.
I andra perioden drabbas FBC tidigt av en tvåminutare som det passningskickliga Höllviken utnyttjar snabbt till 1-2-ledning. FBC får en chans att kvittera då Höllviken får en tvåa kort därefter men powerplayspelet var inte tillräckligt kreativt.
Höllviken kontrar in 1-3 efter 8.36 men i samma veva har FBC några riktigt feta chanser som Höllvikens målvakt mirakulöst räddar. FBC har en bra period och får chansen igen att spela powerplay – dock utan resultat. Det känns som att Höllviken mer vill spela kontrollerat och säkert mot ett FBC som är positivt desperat och visar stor vilja. Trots underläge inför 3:e perioden känns det görbart att vända oaktat hur det går i de andra matcherna som laget inte har kännedom om när de går in i omklädningsrummet. Laget har vänt underlägen ett flertal gånger och varför inte även denna gång.
FBC Lerum får dock en kalldusch redan efter 14 sekunder då Höllviken snyggt slår in 1-4 på volley vilket skulle kunna vara godnatt men FBC och publiken kämpar oförtrutligt på. För att vara en match där det ena laget står med ena benet i div 1 så är det helt fantastiskt vilket stöd FBC har med Camp FBC och resten av publiken.
I den sanslösa lerumspressen kontrar Höllviken in 2-5 när tiden är 10.09 och i anfallet efter fyller man på med 2-6. När FBC chansar och tar ut målvakten så gör Höllviken 2-7 i öppen bur efter 16.53.
Matchens lirare i FBC blev Joey Hassdal och nämnas måste Höllvikens otroliga målvaktsinsats som Robert Thylander gör.
Summeringen är att det inte är i denna matchen som FBC Lerum åker ut i allsvenskan. Det är ett för svagt bortaspel och några bottennapp som avgör. Det är en förlust för Allsvenskan att FBC Lerum åker ur. Alla gästande lag och domare lovordar det arrangemang och tryck som bjuds i den tighta Rydsbergshallen.
Sluttabell:
sluttabell
 Resultat sista omgången:
Lindås – Craftstaden 10-5
Åstorp/Kvidinge – Örebro 1-7
Östra Jönköping – Fagerhult Habo 8-7 sd
Kalmarsund – Jönköping 4-6
Visby – Göteborg 14-2
FBC – Höllviken 14-2