Hawerman fortsätter i FBC Lerum

538

Egna produkten Sandra Hawerman har tecknat ett klubbavtal med FBC Lerum och väljer att stanna kvar och satsa vidare mot Allsvenskan i sin moderklubb.

Sandra som under 2015/2016 gjorde sin andra säsong med A-laget blommade ut kraftfullt och blev seriens mest poängflitiga spelare. En vana och skicklighet hon tog med sig till kvalmatcherna mot Nykvarn där ett hattrick på hemmaplan lyste starkast.

Sandras utveckling har pekat spikrakt uppåt och hon fick under säsongen möjlighet att delta på breddläger med U19-landslaget samt har representerat Göteborgs distriktslag under SDF-SM. Hennes framfart har givetvis uppmärksammats och flera klubbar har visat intresse för hennes spelrätt. Men hon väljer alltså att stanna kvar i sin moderklubb.

#89 Sandra Hawerman, FBC Lerum:
-För det första har jag saker kvar att utveckla som jag är säker på kommer ske i Lerum i både klubblaget och på NIU. Dessutom trivs jag bra med mina lagkamrater och tränarna jag har här som hjälper mig med allt jag behöver och jag känner att de fortfarande har saker kvar att lära mig. För det andra har jag två år kvar på gymnasiet och det är inte läge att ta klivet ännu då vardagspusslet inte hade gått ihop.

-Jag tycker den allsvenska målsättningen är en mycket bra och realistisk målsättning som vi lite bevisade förra året då laget tog ett jättekliv och gick till kval. I år byggs det vidare på det och vi har inget annat än den målsättningen i huvudet.

-Det finns alltid saker att utveckla, inom alla områden. Just nu ligger fokuset på konditionen och styrkan som sedan kommer kunna hjälpa utvecklingen innebandymässigt.

Mattis_Floden_maj2016Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Efter samtal har vi enats om en fortsättning tillsammans under kommande säsong. Det känns fantastiskt bra! Sandras unika spetsegenskaper samt utvecklingspotential gör henne till en superintressant spelare som FBC Lerum nu får möjligheten att fortsätta utveckla. Hon är dessutom en fin förebild för alla yngre killar och tjejer och en god representant för FBC Lerum.

– Sandra kommer ha en betydelsefull roll i laget och blir viktig för vår målsättning att nå allsvensk status. Jag gillar hennes hunger och passion att fortsätta utvecklas men också förmågan att kunna koppla av från innebandyn när så behövs.

FAKTA
Född: 1999
Moderklubb: FBC Lerum
Position: Forward
Klubbfattning: Left
Tröjnummer: 89
Meriter: Breddläger U19, 2 st brons på SDF-SM med Stadslaget samt F-16 SM-bronset med FBC Lerum