Kvartett skriver nya kontrakt

457

Tjejernas A-trupp stärks ytterligare i och med att fyra talangfulla spelare födda -99 tecknat nya avtal med FBC Lerum. Det handlar om Moa Svan (c), Emelie Andersson (mv), Emma Lundblad (f) och Helena Lindblad (b).

Samtliga gjorde en berömvärd första säsong med A-laget och fick successivt ansvar genom matchning. Nu stegras satsningen mot Allsvenskan och den utmaningen har tjejerna bestämt sig för att anta.

Moa Svan:
-Vid starten på förra säsongen tillhörde jag div 3 men genom stöd och utveckling i både klubblaget och på NIU, fick jag vid juluppehållet möjligheten att träna och spela i div 2.

Laget är ett skönt gäng och ledarstaben är stöttande och ger mig mycket utvecklingsmässigt. Att satsa vidare mot Allsvenskan känns otroligt roligt och som ett lag vet jag att vi kommer kämpa för att nå det.

Emelie Andersson:
-Säsongen gick bra. Vi klarade av vårt mål som var att ta oss till kval och med det med oss, har vi en go känsla in till kommande säsong.

-Jag kom in i laget riktigt bra när jag anslöt till FBC Lerum och trivs otroligt bra med lagkamraterna och tränarna. Känner att jag utvecklas varje vecka vilket gjorde att det var ett lätt val att stanna.

Emma Lundblad:
-Förra säsongen var min första hela säsong i A-laget vilket innebar mer fokus, tid och ansvar. Det var en rolig och lärorik säsong där laget presterade bra med en otrolig gemenskap. 

-Jag har valt att satsa vidare på grund av den goda gemenskapen som laget har, men också med tanke på lagets satsning och min egen utveckling.

-Det kommer att bli ett spännande år med många nya utmaningar vilket jag ser fram emot.

Helena Lindblad:
-Förra säsongen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Under försäsongen skadade jag mitt knä vilket resulterade i att jag inte riktigt fick chansen att komma upp i den nivå jag brukar. Det tog ett bra tag innan jag vågade lita på mig själv igen och innan jag fick börja spela matcher.

-Att fortsätta i Lerum var för mig en självklarhet. Jag trivs jättebra i laget och jag vet att om vi fortsätter kämpa som förra säsongen, kommer vi att gå långt. Dessutom är jag väldigt revanschsugen på att få mer speltid denna säsongen och på riktigt få visa vad jag går för.

Mattias Flodén, sportchef FBC Lerum:
Mattis_Floden_maj2016-Att tjejerna valt att fortsätta sin utveckling inom sporten och vara med på resan mot Allsvenskan är viktigt både för laget och föreningen i stort. Det här är en kritisk ålder för ungdomar som idrottar och många dropouts sker. Men här är fyra tjejer som väljer att fortsätta och dessutom med ökade krav och större utmaningar framför sig.

-Tjejernas beslut är också ett kvitto på att vår verksamhetsidé med fokus på utveckling och individuell anpassning för långsiktiga och hållbara resultat mottagits bra och ligger rätt i tiden.

-Utvecklingspotentialen är stor hos alla fyra och så som träningen är upplagd kommer tjejerna ta ytterligare kliv denna säsong. Något vi redan kunnat se tecken på under försäsongsträningen där uthållighet, styrka och innebandyspecifik teknik legat i fokus.

Bilden ovan, från vänster:
Moa Svan, Emelie Andersson, Emma Lundblad och Helena Lindblad.
Foto: Idrottsfoto.com