F00/01 – äventyret i Prag

508

Vårt F00/01-lag var ett av våra lag som åkte till Tjeckien förra veckan för att spela Prague games. Man ställde upp med två lag och hade en skara ledare, föräldrar och supporters spm stöttade från sidan. Ett fantastiskt äventyr som också blev en sportslig framgång. Pontus Larsson sammanfattar äventyret här

image

Lag 1
Gruppspel
Vs It. Bulldogs Brno 4-0
En inledande match kan alltid vara lite trevande, men här visar vi direkt vad vi vill med denna cupen. Tydligt spel, stora passningar och härliga mål. Först hittar Elsa en diagonal till Emelie som klipper dit direkt. Inte långt senare flippar Jossan ett frislag till Emelie som slår till på volley. Frida Sö ökar ledningen med nättaksskott från slottet efter snygg framspelning av Annie. Anna sätter spiken i kistan, även det med en volley.

Vs Täby FC 3-1
Ett starkt Täby som vi senast i julas (Gothia) förlorade med 3-0 mot. I första periodens start har vi problem med deras instick i vårt slott och Emelie tvingas till några räddningar. Ju längre perioden lider får vi bättre och bättre koll på dessa och tar även över matchen mer och mer. Om målen i förra matchen var snygga var dessa av mer ”slitig” karaktär. Clara kämpar in 1-0. 2-0 gör Emelie i början av andra när hon bågar i 2-3 km innan hon hittar en lucka vid första stolpen. Täby reducerar. Frida gör ett förlösande 3-1 och resten av matchen spelar vi tight försvarsspel utan att egentligen släppa till några farliga chanser mot oss oerhört härlig seger och breda leenden + glädjetårar efter matchen!

som avslutning samlades hela laget och alla medresande familjen (totalt 80 personer) på Hard Rock för att fira en rolig vecka!

Vs Wizards Praha 11-2
Wizards kommer till match med 6 utespelare och mer än så finns egentligen inte att säga. Spel mot ett mål och vi släpper dock två frilägen mot oss där tjeckiskorna tillåts göra mål. Målskyttar Anna 4 (Bella 2), Frida sö 2, Elsa 2 (Clara 2), Clara 2 (Annie 1, Frida 1), Emelie (Tuva).

Vs Zug United 2-4
Ett snabbt och fartfyllt Zug kommer till spel revanschlystet efter förlust mot Bulldogs. Motivation slår klass och det är långa frågetecken att utreda efter 0-2 i paus. I andra reducerar Annie (Clara) innan Zug kan göra 1-3 efter en lång genomskärare och direktskott. Vi inleder jakt på upphämtning, men närmare än 2 ggr ribbträff av Anna och 2-3 med 30 SEK kvar kommer vi inte. Schweiziskorna kan sedan göra sista målet i öppen kasse. Trots detta nederlag tar vi hem gruppsegern!

image

Slutspel
1/32-final
Tjeckiskt motstånd i Tj Znojmo. Vi bestämmer oss för att ta kommandot i matchen direkt vilket resulterar i en kavalkad målchanser på motståndarnas mål. Dock inget mål. Befriande 1-0 kommer när Frida Sö signifikativt trampar in från fickan efter att ha brutit ett motståndaruppspel. 2-0 är en snygg spelvändning där Emelie sätter en magisk passning till Jossan. Vi kan kontrollera resten av matchen och ta oss vidare.

1/16-del mot Black Angels
Ett aggressivt och fysiskt spelande lag såg vi i Black Angels. Dock valde motståndarna att backa hem i första perioden vilket vi tackade för gick upp i ledning 2-0 med bud på mer. Kanske att vi blir lite bekväma, men Angels tillåts reducera och med slit och spring ta sig fram till fler målchanser. 2-1 slutar matchen och vi är i kvartsfinal!

1/4-del mot Nacka Wallenstam IBK
Sveriges bästa F00-lag. I pausen mellan vår tidigare slutspelsmatch och denna spelade samma Nacka-tjejer kvartsfinal i G18 och imponerande stort. Ett lag mer ofantligt bra individuell teknik och spelsinne. Nästan alla tjejer i Nacka spelade på olika positioner i de olika matcherna. Vi bestämmer oss för att ligga tajt i försvaret och stänga deras direktpassningar genom slottet samt att inte göra oss bort i 1 mot 1-spelet. Första minuterna får vi slita för att hitta rätt i positionerna och pang, pang, pang – där har vi 3-0 i baken. Inte för att vi gör något direkt misstag utan för att Nacka-tjejerna gör det för jävla bra helt enkelt. Efter detta tar vi oss i kragen och spelar upp oss. Även om Nacka har mycket boll sticker upp med farliga kontringarna där flera bollar dansar på mållinje och någon träffar ramverket. I andra kliver Jossan av skadad och Tuva får en klubba i ansiktet och vi plötsligt 8 utespelare. En heroisk insats i matchslutet där vi pressar på i PP för att spräcka Nackas nolla. Tyvärr gick det inte denna gång och Stockholmarna tar hem matchen med 6-0.
Nacka vann sedan hela cupen.

Lag 2
Gruppspel
Vs Vosy Praha 2-1
Tajt match mot starka tjeckiskor. Tova (ass Elin) ger oss ledningen men motståndarna kvitterar. Segermålet (ett fult men härligt sådant) pillar Zäta dit.

Vs Spartak Prerov 6-2
Här är vi flera klasser bättre och kan rulla boll stort. Tea (Zäta) krämar dit 1-0 i öppet mål redan i första bytet. Frida H sätter ett frislag från halva plan – 2-0. Brydolf har värmt upp klubban och stänker dit ett hattrick. Vi släpper dock in två frislag pga. Långsam stress på skutt. Slutresultatet 6-2 spikas av Tova (Frida SE).

Vs Zug United 2-2
Även detta Zuglag var snabbt, tekniskt och spelar rak innebandy. Med buller och bong smäller Cajsa dit 1-0. Zug både kvitterar på straff och tar ledningen. Med några minuter kvar trycker Frida SE in 2-2 i nättaket efter retur från Elin.

Vs Stenhagen/Mora 1-1
Avslutande gruppspelsmatch. Förutsättningarna enkla. Förlust = 2a i gruppen. Seger eller oavgjort = gruppseger. Båda lagen pressar högt och försöker vinna bollen tidigt. Våra 4 backar gör en kanonmatch och spelar tryggt, vägvinnande och med stor pondus under hela matchen. 0-0 efter första. En period med stort underhållningsvärde. Andra startar i rasande tempo och det vi som ligger i framkant. Vi nästan rövar i en boll och det är nära flera gånger om. När stenhagen får ett PP seglar en Felträff i en retlig båge in i vårt kryss. Nu jakt på gruppseger! Redan i bytet efter snor Zäta till sig bollen och, via målvakten ben, snuvar sig bollen i Slow motion in i nätmaskorna. Mycket bra dramaturgi! Slutskedet handlar om att slå ifrån oss vilket klaras prickfritt. Det betyder 1-1 och vi är etta i gruppen!

Slutspel
1/32-del mot NTS FK-ZA Nemsova
Tuffast möjliga lottning genom att få slovakiska mästarna som slutade 4a i sin grupp på hela 5 poäng. De kanske inte kan så mycket om innebandy, men fasen vad de sprang och slet. I varje avblåsning satte sig minst en slovakiska på planen för att kippa efter andan. Vår matchinledning stördes lite av att T-bana och spårvagn var avstängt för vägarbete. Så vi kom till hallen 10 min innan matchstart. Under matchen får aldrig något riktigt grepp om motståndarna de kan ta ledningen med 1-0. Även 2-0 kommer och vi trycker på mer och mer. 2-1 reduceringen petar Zäta in med 3 min kvar och då startar bombaderingen mot motståndarnas mål. Tyvärr ingen utdelning och vi är ute, lite snopet, ur cupen.

Kommentarer från tränare Pontus Larsson:
Hela veckan i Prag har varit otroligt rolig. Vår träningsgrupp bestämde sig för 2 år sedan att åka till Tjeckien sommaren och 2016 och har sedan dess jobbat för att få in pengar till lagkassan. Till slut är vi 24 tjejer och 5 ledare som åker med med två deltagande lag. Att vi vinner båda grupperna är bara helt fantastiskt. Båda har lagen har tagit sig an sina uppgifter och spelarna jobbar stenhårt för att bidra med sitt till kollektivet. I bussen från hallen till boendet på onsdag (efter 5 raka segrar) sjunger tjejerna allsång. Ett himla fint minne tycker jag.
Att sedan ena laget tar sig till kvartsfinal är en mycket bra merit. Se bara vilka lag vi har sällskap av i kvartsfinalen. Finländska F15 och F16-landslagen. Tjeckiska mästarna. Samt svenska mästarna, 3an 2015, 3an 2016 och 5an 2015. Inga bonkegäng direkt.
Det blev mycket tid i hallarna med två lag med i cupen, men vi har även hunnit gå på stan, kolla fotboll på krogen och som avslutning samlades hela laget och alla medresande familjen (totalt 80 personer) på Hard Rock för att fira en rolig vecka!
Nu lämnar vi ledare över ansvaret till nya ledare inom damsektionen så att tjejerna kan ta ytterligare ett steg i sin innebandykarriär. Ola Nordqvist tackar för sig efter 4 år som ledare i FBC Lerum. Undertecknad, Hans Björnum och Daniel Telder kommer att finnas med i bakgrunden till laget och tjejerna som vi lärt älska under dessa 7,5 år som ideella ledare.