F01 gräver silver igen

214

Det var inte första gången och därmed känns det lite trist att behöva säga att valören på medaljerna blev silver. Sett till finalmatchen hade det inte behövt sluta så. F01 tog silvret i Bästkustcupen efter straffslagning.

Det blev först gruppseger efter 1-1 mot Partille, 8-1 mot Skövde och 2-0 mot Kinna. I sista matchen höll Natalie från F04 nollan!

Sedan blev det seger i semifinalen med 2-1 mot Pixbo efter att tjejerna börjar med att följa game plan under första 10 minuterna tillpunkt och pricka och har kommandot i matchen. 1-0 slinker in köksvägen genom Jossan. Pixbo flyttar därefter upp pressen och börjar skapa mer chanser. Men Laura,  inlånad från F02, är en vägg i mål matchen igenom.

I andra perioden går motståndarna ner på spelare och ökar intensiteten. F01 kämpar för att få ordning på bollen och lugn i spelet men det är otroligt högt tempo i matchen. 2-0 kommer med en minut kvar i öppen kasse. Pixbo reducerar genom ett konstmål med 10 sek kvar till ingen nytta. Lerum säkrade därmed avancemang till final!

F01 kommer in lite slött i finalen mot Linköping IBK. Halvdant i duellerna, avstånd i markeringar och två taffliga situationer så har laget 0-2 i baken efter 7 min. Därefter tar F01 sig i kragen och börjar bygga upp ett bättre spel. Precis som de flesta matcherna i cupen (undantag semin) har F01 mycket bollägande men här saknar laget kanske de vassaste chanserna. Annie har ett guldläge på en retur men Linköpings målvakt får upp benet i en monsterräddning.

En rejäl rannsakan i omklädningsrummet i paus ger höjda huvuden och mer go! 5 min senare har F01 hämtat upp till 2-2 och känslan är att man har mer att komma med. Målen gjordes av Tuva och Elin. Fortsatt Lerumsdominans i bollinnehav. Östgötatjejerna sticker emellanåt med en o annan kontring. Inget fler mål infaller under ordinarie tid men Elin har en dragare i första gaveln med 5 sek. Otroooligt nära!

Därefter tar alltså straffläggning vid som Linköping vinner med 2-1.

Grattis till silvret och snart tar ni förstaplatsen!