Damerna slarvade bort poäng i seriepremiären

401

Det blev seger i sudden death i damernas seriepremiär mot Kärra. En något onödig poängförlust eftersom FBC Lerum hade ledning med 6-3 en bit in i tredje perioden som då Kärra tog ikapp till 6-6 innan slutsignalen.

Det var måhända ett något nervöst hemmalag som klev in i Rydsberg för sin första seriematch för säsongen. Det var påfallande ofta som det till synes säkra passningsspelet fallerade och då gavs Kärra kontringschanser gång efter annan. Lerum tog ändå ledningen efter 11.30 genom Sandra Hawerman men på bara lite drygt en minut hade Kärra vänt på steken till 1-2 innan perioden blåstes av.

I andra perioden tog sig Lerum i kragen och sakta med säkert tog man över händelserna på plan genom ett fint och konstruktivt passningsspel. Lerum körde runt på 3 femmor i stort sett hela matchen – ett styrkebesked! Innan det gått 10 minuter av andra perioden hade FBC genom mål av Moa Svan, Sandra Hawerman och Anna Bergendahl (första målet i damlaget!) vänt till 4-2-ledning, helt rättvist. Slarvigt uppspel gav Kärra en chans som man förvaltade till 4-3 – tid 17.33.

Lerums första 10 minuter i tredje perioden var en fröjd att se och det började med ett riktigt snyggt mål då Lerum sick-sackade sig genom Kärraförsvaret och Emilia Johannesson kunde göra 5-3 efter bara 35 sekunder. Matchens lirare i FBC Lerum, Anna Olsén, kunde i 5:e minuten kliva in i slottet och prickskjuta 6-3 och det kändes kassaskåpssäkert. Sedan rasar försvarsspelet ihop mellan 10.56 till 13.23 då Kärra alltför lättvindigt kunde komma ikapp till 6-6 genom tre snabba mål. Lerum får efter 14.53 chans att ta ledning igen då man får ett powerplay men man får bara spela en halvminut innan laget drar på sig en tvåa själva. Spel 4 mot 4 innebar lite större ytor men inga mål åt nåt håll. Lerum är helt klart laget som har flest målchanser och bollinnehav men man lyckas inte utnyttja detta.

Det blir sudden death och efter 3.02 gör måldrottningen Sandra Hawerman avgörande 7-6 efter att Anna Bergendahl kämpat fram bollen.

Lite märklig matchbild blev det där Lerum alltså borde ha kunnat få med sig alla tre poäng men man får ta med sig att det inte går att bjuda på så mycket bakåt – lagen i den här serien kommer att utnyttja såna misstag.

Nu möter tjejerna Guldheden nästa helg och sen är det redan derby mot Floda onsdagen den 12 oktober kl 20.00 i Rydsberg.

matchstatistikkarra