Grym sista period gav storseger!

431

Vårt JAS-lag på herrsidan spelade på fredagskvällen sin tredje seriematch och trots liten trupp vann man mot IBF Göteborg/Sävedalens IBK med hela 11-2 efter en sista period som man vann med osannolika 8-0.

FBC Aspen/Floda IBK gjorde en rivstart i första perioden och ledde redan efter 5 minuter med 0-2. Hemmalaget i Torpahallen kämpade sig tillbaka och 3 minuter in i andra var det kvitterat. Vårt JAS-lag tog ledningen några minuter innan andra pausvilan och går alltså ut till tredje med 2-3-ledning.

I tredje perioden gör alltså FBC Aspen/Floda IBK ett ryck utan dess like. 8 baljor är utspridda på hela perioden och en kassaskåpssäker 2-11-vinst bärgas hem och i skrivande stund är laget ett i tabellen men det är 3 lag till på 6 poäng och två av dem har en match mindre spelad.

”Underbar seger, endast nio utespelare igår. Insatsen var bra, vi kontrollerar matchen från start till mål och det vi pratar om mycket är att vi ska spela smart och att vi ska ha ett stort bollinnehav samt att det är vi som bestämmer när vi ska anfalla och vart vi ska få upp bollen. Killarna spelade med stort självförtroende igår. Inför tredje perioden står det 3-2 och när slutsignalen går så står det 11-2 där vi gör en väldigt bra period. En riktigt fin seger där många spelare tar för sig när de får spela mycket.
Säsongsinledningen är bra 2 segrar av 3 möjliga är inget vi får vara missnöjda med.”, sa assisterande coach Pontus Persson efter matchen.

Martin Walléns foton från matchen.