Dam-JAS startade med seger!

474

FBC Lerum DJ-JAS inledde sitt seriespel på absolut bästa sätt när man besegrade Fristad på bortaplan med hela 2-10(0-4, 0-3, 2-3).

Lerum startade matchen med en hög press och stressade Fristads backar till misstag. Med boll spelade man klokt och snabbt vilket gav stora ytor för de rödklädda. Första 10 minuterna i första perioden var det egentligen bara ett lag på banan och ställningen var 0-4 efter några riktigt fina Lerumsmål. Fristad tog då time out och spelade upp sig mot slutet av perioden. Spelet jämnandes ut men det blev inga fler mål, pausvila 0-4.

I den andra perioden satte Lerum återigen i gång i högt tempo och femman med Emelie Larsson, Helena Lindblad, Moa Svan, Anna Bergendahl och Sandra Hawerman bjöd på innebandygodis när man rullade upp Fristad ordentligt innan Moa stötte in bollen. 7-0 efter sju minuter av andra perioden och Lerum gick hör tyvärr återigen ner något i tempo. Under resten av perioden spelades bollen runt mycket i anfallszon för Lerum, men utan att skapa de riktigt heta lägena.

I sista perioden så handlade det om att spela av matchen vilket Lerum lyckads okej med. Laget gör tre fina mål till, men bjuder samtidigt Fristad på två mål efter lite slarv. Emelie Andersson gör utöver det ett antal bra räddningar.

Coach Christoffer Sturesson kommenterar efter matchen:
”Vi är otroligt nöjda med sättet vi genomför matchen! Vi spelar smart med mycket boll på yta vilket gör att vi får fart i vårt anfallsspel och vi visade upp en otrolig trygghet i vårt spel. Vi spelar smart med mycket boll på yta vilket gör att vi får fart i vårt anfallsspel och vi visade upp en otrolig trygghet i vårt spel. Riktigt starkt att vi spelar på 3 femmor matchen igenom och att alla femmorna levererar framåt! Ett extra plus för Cajsa Reutberg som kliver fram och visade prov på en grym spelförståelse och fysik i närkamperna!”