Utklassning i Valhalla – och Rydsberg

527
Lina Johansson i förgrunden framför ett samlat FBC-gäng.

Efter att ha slarvat bort en poäng i premiären mot Kärra var det inget snack om saken när Lerum gästade Guldheden i Valhalla under söndagseftermiddagen.  Det blev  till slut tvåsiffrigt för FBC och en jordskredsseger med 10-1.

Efter en liten böljande inledning där det bollen studsade friskt på parketten i Valhalla så tog Lerum kommandot fem minuter in i första perioden. Emma Lundblad och Annie Dristig gjorde varsitt mål inom loppet av 42 sekunder och Lerum hade ledningen. Lerum spelade väldigt bra stora stunder, men saknade länge de riktigt farliga lägena. Det var framförallt när Lerum klev högt med sin press som Guldheden fick problem och Lerum kom till snabba avslut. Med 1,5 minut kvar så sätter Emma Lundblad just en hög press, tvingar Guldhedenbacken till ett dåligt pass som Emma Kovac bryter, kliver fram och sätter 3-0.


Andra perioden var bara 1.46 gammal när Sandra Hawerman satte 4-0. Samma Sandra drabbades sedan av en utvisning, fem minuter in i perioden. Det resulterade i att Lerum satte 5-0 genom Annie Dristig. Efter att Lerum klarat av boxplay så gick laget upp på tre backpar och fyra kedjor och spelade så perioden ut. Laget fortsatte med högt tempo och 5-0 var en delikatess där Lina Johansson klev in i banan och hittade Elin Lundblad i offensiv ficka. Elin spelade snabbt bollen vidare till Annie som snyggt styrde in 6-0 precis framför målvakten. Lerum tappade sedan lite tempo och lagen hann göra varsitt mål innan pausvila.

Det visar på en bra bredd när vi kan rulla på fyra kedjor och tre backpar.

Efter en tidig Lerumsutvisning i sista perioden så hann Lerum precis bli fulltaligt när Sandra hittade igenom Guldhedens försvar med en fin passning, till Jenny Albin som satte 8-1. Lerum kontrollerade sedan matchbilden fullständigt resten av perioden och fortsatte skapa målchanser. I mitten av perioden så var det Jennys tur att servera Sandra när hon i powerplay hittade in till Sandra i slottet och Sandra satte 9-1. Lerums för dagen bästa spelare, Emma Lundblad, avslutade sedan målkalaset genom att sätta 10-1 med drygt tre minuter kvar. 

Coach Christoffer Sturesson kommenterar segern:
Vill börja med att berömma Sara Viklund gör sin första seriematch i division ett och står för en fin insats med ett antal fina räddningar! Annars så tar laget en otroligt stabil seger där vi går runt på mycket folk. Det visar på en bra bredd när vi kan rulla på fyra kedjor och tre backpar. Vi spelade stundtals väldigt bra med boll, samt vann dueller över hela banan. Starkt av laget att spela så aggressivt som vi gjorde över hela banan under 60 minuter och det finns många positiva saker att ta med till onsdagens derby mot Floda. 

Även vårt div 2-lag startade säsongen på allra bästa sätt. Myggenäs brukar vara en tuff nöt att knäcka men det var inget snack om saken utan vårt unga div 2-lag vann med 4-0 och det blev även i denna match en tremålsskytt – 16-åriga Elsa Dahl.