Damlaget jagar toppduon

405

I lördags visade sig vårt damlag i div 1 från sin bästa sida och efter en drömstart med 3-0 efter bara 5 minuter så kändes det och var aldrig oroligt utan tjejerna vann mycket rättvist med 7-3. Nu är det ny viktig match mot ett annat lag, Pixbo, som också jagar toppduon. Coach Sture får tycka till om läget, matchen i lördags och bortamatchen mot Pixbo.

Ytterligare en viktig match för att inte tappar mark till Lindås och Partille eller hur?

– Alla matcher är viktiga i detta skedet av säsongen. Vi tar det en match i taget och Pixbo är alltid svåra att möta med mycket fart i sitt spel. Det blir en härlig utmaning och kamp om tredjeplatsen.

Med tanke på att ni hade så många borta här i helgen så måste vi väl säga att segern mot Sportlife var mycket skön?

– Det var givetvis otroligt skönt. Vi har många starka spelare i laget och flera talangfulla spelare i U-laget så är aldrig orolig för antalet. Jag vann matcher i div3 förra året med 8 spelare, allt går bara man har rätt inställning till uppgiften och spelar smart.

Ni gjorde en otroligt bra start och avgjorde matchen nästan omgående. Var det någon tanke bakom den starten?

– Nej det fanns ingen större tanke bakom starten. Tvärtom pratade vi om att inte pressa över hela banan utan falla hem och ”vila” oss lite. Vi hade dock jobbat mycket med tävlingsmoment under veckan, kanske var de det som triggade tjejerna att vilja vinna och göra det där lilla extra redan från start.

Helt plötsligt var det ett mycket stabilare FBC vi såg, var det några särskilda direktiv eller förberedelser som gav det resultatet?

– Det var som du säger mycket stabilt. Är väldigt nöjd med prestationen från laget och att vi fredar vårt eget mål på ett bra sätt och höll Kungälv borta från de riktigt farliga lägena. Även om en del lobbskott höll på att slinka in vid några tillfällen. Enda direktiven var att spela tightare i försvaret och inte springa oss trötta i pressen.

På söndag är det också seriefinal mellan Lindås och Partille. Vad tror du om den matchen och vad är önskeresultatet där?

– Vill egentligen inte snegla på andra resultat. Vi kan enbart påverka det vi gör i dagsläget och det gäller att jobba hårt på träningarna under veckorna för att vara så förberedda det går när vi krigar för tre poäng under helgerna. Fortsätter vi spela som ett lag och offra oss för varandra där ute så ska vi kunna ta oss till en kvalplats.

Utöver Pixbo så har ni Kärra och Guldheden innan ni får fira jul. Om du får sia – vilken serieplacering och hur många poäng har FBCs  damlag då?

– Det är klart att drömmen är 9 poäng och att vi går till juluppehåll hack i häl på våra toppkonkurrenter. Men det är som jag sagt tidigare, vi får tar det en match i taget och vi ska börja med en bra prestation mot Pixbo på lördag.

Ni är laget som gjort flest mål med era 64 hittills. Samtidigt har ni släppt in dubbelt så många som både Lindås och Partille. Hur råder ni bot på detta?

– Det handlar om att offra sig för att täcka skottet. Vi har varit lite tama med det i inledningen men det har börjat bli bättre nu i de senaste matcherna. Täcker du 25-30 skott under en match så släpper du naturligtvis in mindre mål, i början av säsongen täckte vi kanske 10-15 skott per match.

Vad tippar du för resultat?

– Tror alltid på seger, så 6-4 till Lerum.