Raketdebut för ytterligare en av våra talanger

265

På lördag hoppas vi få se ytterligare en av våra talangfulla damjuniorer måla i damettan på hemmaplan. Sofie Ryynänen dominerade målgörandet i segern mot Kärra och nu väntar Guldheden.

Dina första mål i Div 1 och 3 mål på en gång och 1 assist i Kärramatchen och uttagen som matchens lirare av Sture! Vilken grej – hur känns det?

Det känns självklart väldigt roligt. Det är alltid kul att bli uppmärksammad när det gått bra. Det får mig att vilja fortsätta kämpa på både träning och match när jag ser att det ger resultat.

Du är en ny bekantskap för många av oss. Berätta vem du är, vad du gör annars och hur du ser på ditt innebandyspelande!

Jag är 19 år och för tillfället jobbar jag på en förskola i kommunen. Jag har alltid varit en ganska aktiv tjej som försöker ge allt i alla lägen. Jag har spelat innebandy i större delen av mitt liv, vid sidan av ett par andra sporter. Men det är först denna säsongen som jag börjat satsa, vilket innebär att jag lägger all min tid och kraft på innebandyn. Så jag hinner inte med så mycket annat än att jobba och var i hallen.

Nu har ni en måstematch där inget annat än tre poäng gäller. Grejar ni det?

Ja, det gör vi! Alla matcher är egentligen måstematcher så det spelar ingen roll vilka vi möter. Man får ge 100% i alla lägen om man vill vinna.

Vad ser du som dina främsta styrkor?

Jag skulle nog säga att jag har bra spelförståelse och försöker ha fart i allt jag gör. Jag har dessutom fått höra att mitt spel är lite oförutsägbart, vilket gör det svårt för motståndarna att hänga med.

Sture har målat upp bilden av en ny säsong med 11 matcher och 33 poäng att spela om. Hur många av de 33 poängen tar ni?

Jag skulle vilja svara att vi tar alla 33 poäng, men jag tror att det blir svårt. Men 25 poäng ska vi i alla fall klara.

Hur spenderar du jul- och nyårsledigheten? Bara träning?

Jag kommer fira jul med släkten nere i Malmö. Nyår är inte bestämt än, men lite träning ska jag allt hinna med.

Till sist – vad blir det mot Guldheden och hur många baljor sätter du?

Vinst med 7-2. Jag ska försöka vara inblandad i åtminstone två mål.