Bottennapp mot Burås

310
FBC Lerum reste till Svingeln Sporthall för att stärka sin tredjeplats, men också för att fortsätta sätta press på toppduon. När matchen mot Burås IK väl startade så fanns Lerum inte alls att känna igen efter de starka insatserna i de senaste matcherna och laget fick resa hem med noll poäng.
Det blev en drömstart för Lerum. Redan i första bytet så tog laget ledningen med 0-1 när Sofie vann en boll offensivt och serverade Moa Svan öppet mål på bortre stolpen. Lerum stod sedan för några starka byten innan Burås arbetade sig in i matchen och skapade problem för Lerum med sina starka target-spelare högt upp i banan. Lerum förlorade just en sådan duell när en Buråsspelare kvitterade drygt sex minuter in i matchen. Lerum hade allt svårare att komma igenom ett tajt och kompakt hemmaförsvar och det som slank igenom tog före detta Lerumsmålvakten, Carin Hermansson, hand om. Burås tog ledningen i mitten av perioden när ett skott ur snäv vinkel letade sig in. 2-1 Burås efter första perioden.
Lerum kom in med betydligt bättre energi i andra perioden och skapade tidigt ett antal farliga målchanser. Därför kom Burås 3-1 och 4-1 inom några minuter mot mitten av perioden som en rejäl kalldusch för gästerna. Nytt hopp tändes när Sandra Hawerman reducerade till 4-2 i boxplay. Lerum drog efter det på sig en ny utvisning och då klev Burås in och satte 5-2 vilket stod sig till pausvila.
I sista perioden så satte Lerum allt på ett kort, klev högre i sin press och tvingade Burås till misstag. Detta ledde till att laget reducerade två gånger om när först Sandra Hawerman satte 5-3 och när man sedan i powerplay tvingade Burås till ett självmål. Lerum var på gång, Burås kände pressen och tog time out. Den föll ut väl för hemmalaget, för bara 20 sekunder senare så gjorde Burås 6-4 mot ett passivt Lerumsförsvar. Luften gick ur Lerum och Burås gjorde först 7-4 innan man satte 8-4 i slutet när Lerum tagit ut målvakten.
Sture efter matchen:
En otroligt tung förlust givetvis. Det har känts bra en tid nu och det såg bra ut på träningarna i veckan. Vi kommer inte upp i en tillräckligt bra nivå idag och även om Burås spelar smart och tajt så är detta en match vi ska vinna. Ny match mot Göteborg redan på lördag, då är det revansch som gäller!