Driven sportchef till FBC Lerum  

1003

Säsongen 2017–2018 fortsätter FBC Lerum att jobba med våra två övergripande mål ”Så många som möjligt, så länge som möjligt” och ”Superligaspel”. I det här arbetet, med bredd och elit i en givande kombination, bygger vi en professionell organisation.  

Mattias Flodén som idag är sportchef i FBC Lerum, kommer fortfarande vara kvar i klubben men i en annan roll, varför vi nu söker hans efterträdare. 

Ansvar och arbetsuppgifter 
Som Sportchef ansvarar du för den sportsliga verksamheten i FBC Lerum avseende representationslagen på både herr- och damsidan. Som sportchef rapporterar du om den sportsliga verksamheten i styrelsen. I uppdraget ingår dessutom att:  

  • Delta i budgetprocessen avseende ledare, tränare och spelare för båda representationslagen.  
  • Representera FBC Lerum vid sammankomster anordnade av SIBF och GIBF. 
  • Rekrytera tränarstaber och spelare för båda representationslagen.
  • Arbetet innebär observationer, intervjuer samt upprättande av kontrakt och arbetsbeskrivningar, samt att bevaka utbildningsbehovet hos tränarna och ta initiativ till kompetensutveckling.  
  • Kvalitetssäkra verksamheten för båda representationslagen, bl.a. genom lagbesök på träning eller match.  
  • Upprätta och till alla tränare på A-lagsnivå tillhandahålla verktyg för träningsplanering, matchgenomgång och matchanalys, fystester och spelarsamtal. 
  • Genomföra kick-off för båda representationslagen samt genomföra regelbundna tränarstabsmöten för båda representationslagen. 
  • Vara sammankallande i sportgruppen och i samråd med medlemmar i sportgruppen arbeta med sportslig organisation avseende talangutveckling och organisation så som innehåll i verksamheten, lämpliga träningstider, träningsmängd, behov på individnivå, upp- och nerflyttning av spelare osv. 

Egenskaper  
Vi söker dig som har ett genuint intresse och engagemang för idrott och föreningsliv och som kan hantera flera olika parallellt pågående arbetsuppgifter på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Du har en välutvecklad social kompetens, är lätt att samarbeta med och kan prestigelöst hantera såväl mindre som större uppgifter. Kreativitet, drivkraft och gott omdöme är viktiga egenskaper i vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som kan arbeta självständigt.  

Vi tror att du har idéer som hjälper oss ta steg i byggandet av en superligaförening!  

Vi gillar innebandy! Gör du?  

Välkommen med din CV och personligt brev till ansokanfbc@gmail.com  Vi vill ha din ansökan senast måndagen den 24 april.  

 

KORT OM FBC LERUM.  
Glädjefyllt. Inspirerande. Ledande. Lika värde. Attraktivt. Det är våra löften till spelare, medlemmar, publik och sponsorer. De ligger till grund för vad vi gör, hur vi uppträder och vad vi tror på.  

FBC Lerum har 989 medlemmar (1 jan 2016), 48 lag i seriespel, 32 tränande grupper och närmare 200 ideella ledare. Här finns stora doser engagemang, kompetens, vilja och djävlar anamma. Vi har bredd och spets och det fylls kontinuerligt på med nya barn i vår Bagheera-verksamhet. Vi är idag den femte största innebandyklubben i Sverige. Och vi är inte långt ifrån nummer två.