Klassiskern DM-slutspel i helgen

422

1987 spelade det  Lerums IBF som idag – via några sammanslagningar – är FBC Lerum DM-final mot stormakten Pixbo. En 3-0-ledning till Lerum förvandlades till Pixboseger efter att en viss mycket ung Magnus “Aga” Augustsson gjorde entré på plan.

DM-slutspelet är den äldsta innebandyturneringen i Göteborg och var startskottet till att Göteborgs Innebandyförbund bildades i april 1985. Konceptet med att spela och genomföra ett slutspel under en helg på samma plats är kopierat från 1980-talet och 1990-talet. Det var en tid när DM-slutspelet alltid var något alla spelare, ledare och domare i Göteborg såg fram emot. Nu är FBC Lerum representerat med ett lag i både dam- och herrklassen som kan se fram emot tuffa matcher.

Spelprogram Damer – FBC Lerum möter IBK Göteborg, Lindome och Pixbo innan slutspelet tar vid.

Spelprogram Herrar – FBC Lerum möter Hisingskärra, Landvetter och Pixbo i en av fyra 4-lagsgrupper innan slutspelet tar vid.

DM-slutspelet 2017 kommer att spelas i Kärra Sporthall och Lillekärrshallen nu till helgen den 14-16 april. Turneringen kommer även ha klassisk DM-speltid vilket betyder 2×20 minuters rullande tid. Snabba rappa matcher för att utse ”bäst i Göteborg 2016/17”.

Följ DM-bloggen här!