Sofia Andréasson satsar igen

467

En av de bästa playmakers på damsidan som FBC Lerum sett gör comeback i div 1 nästa säsong. Sofia Andréasson har ”smygspelat” under den sista delen av denna säsong och krönte den dessutom med DM-guld för några veckor sen.

Sofia Andréasson tillhör den mycket framgångsrika 94-kull som FBC Lerum fostrade när klubbnamnet blev till 2008. Efter ett uppehåll på något år efter att ha debuterat mycket tidigt i FBC:s damlag så blev det ett uppehåll i början av gymnasiet för att satsa på bl a golf.

Sofia har tecknat ett 1+1 års avtal och blir ett viktigt tillskott till truppen med sin spelskicklighet och rightfattning. Hon var med på kvalresan till allsvenskan 2010, då 16 år gammal och har genom åren samlat på sig värdefull erfarenhet. Sett till truppens åldersstruktur fyller Sofia också en viktig funktion som en av de äldre i laget. Hon besitter ledaregenskaper och ett lugn på planen vilket ger tränarstaben ytterligare en viktig ingrediens till lagbygget.

Sofia gjorde en smygcomeback i slutet av säsongen och spelade totalt 8 matcher, 4 i serien och ytterligare 4 i DM.

FAKTA
Namn: Sofia Andreasson
Ålder: 23
Position: Center
Klubbfattning: Right
Tröjnummer: 19

Vad kom det sig att du slutade med innebandyn där när du var 17-18 år?
Det hade varit väldigt mycket innebandy för mig och när jag började ettan i gymnasiet ville jag försöka mig på att satsa på golfen. Nu blev det kanske inte den satsning som jag velat.

Vad har du gjort därefter?
Jag har pluggat på ett eventprogram i Varberg vilket gjorde att jag inte heller hann med innebandy. Visserligen gjorde jag några träningar med Warberg men det blev aldrig nåt. Sedan har jag spelat lite mer för skoj skull med andralaget i FBC under ett par säsonger.

Vad är det som gör att du satsar igen?
Dels kommer jag att vara mer på hemmaplan i Göteborg nu i höst då jag ska praktisera men sen har jag fått ett nytt sug för innebandyn. När jag blev tillfrågad att spela en sen bortamatch en fredag pga tunn trupp så fortsatte jag av bara farten resten av säsongen. Det var skitkul och jag insåg att jag inte var färdig med att satsa.

Sen blev det ett DM-guld av bara farten också?
Javisst! Det var fantastiskt kul och de sista seriematcherna plus den härliga stämningen under DM har gjort att jag är mycket sugen på att köra försäsong och satsa på nytt.

FBC Lerum önskar Sofia lycka till i hennes nysatsning och ser fram emot hennes smarta centerspel.