Makalöst oflyt för damerna

246
Arkivfoto Thorbjörn Grindhage..

Vi lider med FBC Lerums damlag som återigen får en uddamålsförlust efter att ha varit det dominerande laget men där Backadalen vänder under 4 minuter i sista perioden och vinner med uddamålet, 4-3 (0-1, 1-2, 3-0).

FBC Lerum börjar starkt på den stora, parkettbelagda Lundbystrand 1 och i 10:e minuten ger Johanna Bistedt FBC ledningen med 1-0. Innan perioden är slut har Sara Viklund räddat en straff och man försvarar sig bra under det följande numerära underläget.

Den positiva trenden fortsätter genom att FBC först gör 0-2 i 3:e minuten genom Anna Bergendahl och sedan 0-3 i 15:e genom Frida Saarinen-EK. Backadalen greppar halmstrået och reducerar till 1-3 efter 18.31.

FBC Lerum håller undan halva tredje perioden och Backadalen tar timeout. Vad de sa där vet vi inte men det gav uppenbarligen resultat samtidigt som FBC har ett något stukat självförtroende. Mellan 11.43 och 15.45 gör Backadalen tre raka och sedan orkar inte Lerum studsa tillbaka.

”Vi gör återigen en bra innebandymatch. I 50 minuter gör vi det perfekt, ligger rätt och är aggressiva. Därefter blir vi samtliga, ledare som spelare, lite passiva och plötsligt smällde Backadalen in 3 lite för enkla mål. Med stolpe in i någon av de tidigare matcherna så vinner vi denna matchen. Nu smög sig nerver in och tyvärr lyckas vi inte hålla undan.
Vi har 2 lag kvar att möta innan serien vänder och vi har spelat jämnt med samtliga lag och kan slå samtliga lag. Nu gäller det att knyta näven och fortsätta kriga. Vi kommer aldrig vika ner oss.

Vi kan inte annat än att lida med vårt damlag men är samtidigt övertygade om att det fina spelet kommer att resultera så småningom.