Gillmor tittar i spåkulan

474

Det drar ihop sig i herrarnas div 1 VG och FBC Lerum har kommande dagar två oerhört viktiga matcher Göteborg  borta torsdag kl 20 och Alingsås hemma kl 16. Emil Gillmor kan mycket om Alingsås och grillas inför de två matcherna.

Men vi börjar först med att titta på hur det egentligen ser ut i tabelen inför FBC:s fyra sista matcher. Denna artikel skrivs precis efter att onsdagens matcher i omgång 19 har spelats.

1:a Lidköping 19 matcher 45 poäng +84

 • Sisjön hemma
 • Mölndal hemma
 • FBC Partille borta

2:a Alingsås 19 matcher 44 poäng +59

 • FBC Lerum borta
 • Göteborg hemma
 • Borås borta

3:a Mölndal 20 matcher – 43 poäng +43

 • Lidköping borta
 • Floda hemma

4:a FBC Lerum 18 matcher – 38 poäng +60

 • Göteborg borta
 • Alingsås hemma
 • Pixbo borta
 • Partille IBS hemma

5:a Floda 18 matcher – 38 poäng +42

 • Partille IBS borta
 • Borås hemma
 • Zenith hemma
 • Mölndal borta

Vi såg ikväll Lidköping vinna en målrik match mot Alingsås och sen har de kvar Sisjön, Mölndal o FBC Partille. Intressant är Göteborgs spelschema denna helg…Vårt FBC Lerum imorgon kväll och sen direkt dagen efter ödesmatch mot Pixbo borta.

Så till pratstunden med Emil Gillmor –

Det är tight runt kvalstrecket där det vi trodde var solklart nu är högst osäkert. Med fyra matcher kvar har ni nu först Göteborg och sen starka Alingsås i nästsista hemmamatchen i serien. Du kom därifrån i somras – är du överraskad över deras starka säsong?

Nej, egentligen inte. Vi stod upp helt okej och till slut var vi bara något poäng ifrån att hålla oss kvar. Jag tror många i laget fick med sig en hel del rutin ifrån den säsongen.

Vad tror du varit deras framgångsrecept?

Det såg kanske lite svårt ut för dem innan sommaruppehållet. Men på tal om rutin så fick man tillbaka Rikard Stenbäcken som förmodligen är den bästa mest aviga spelaren jag spelat med/mot. Förutom Rikard så har man även värvat två killar ifrån Borås som verkar ha lite fart under sulorna.

Det ser ut att bli en kamp Mölndal, Floda o FBC om de två kvalplatserna bakom Alingsås och Lidköping eller hur resonerar du med denna sammanställningen?

 

Mölndal ser på pappret ut att svårast schema. Men som vi har sett hittills i år så kan alla slå alla och det kommer med säkerhet avgöras i sista omgången. Det viktiga är att vi steppar upp och tar åtminstone 9p, då tror jag att vi klarar oss. Skulle vi mor förmodan inte göra det, tja då kanske vi inte heller förtjänar att få spela kval. Men vi kommer ge allt!

Om vi nu lyckas ta oss till kval så är det högst troligt att vi inte har fördelen av ev avgörande match på hemmaplan. Frågan är om detta är negativt denna säsong då ni varit starkare på bortaplan (15 poäng hemma – 23 poäng borta), vad tror du?

Man skulle ju vilja ta tillfället i akt att be hemmapubliken om ursäkt för vårt bleka hemmaresultat. Vi har inte kommit upp i den nivå vi besitter. Med det sagt så vågar jag lova att om vi fyller hallen sista hemmamatcherna så skall vi bjuda upp ordentligt och visa vems Ryddan är.

Några särskilda profiler vi ska se upp med i Alingsås?

Rikard Stenbäcken, Kevin Keijsner, Rasmus Gabrielii & Alexander Jonsson. Alla riktigt duktiga innebandyspelare som kan vara tungan på vågen.

Vad är nycklarna för seger både mot Göteborg och Alingsås nu kommande dagarna?

Klyschor som äta, sova och förbereda sig mentalt. Vad gäller spelet så skall vi ha fart under fötterna, lägga bollar på kassen och kriga i defensiven. Vi kommer ta tag i matcherna och hålla greppet ifrån början till slut.