Legendariske Koppen tycker till om stundande kvalspelet

849

Det finns få personer som kan mäta sig i innebandyerfarenhet med eldsjälen och innebandyprofessorn Mikael ”Koppen” Lindqvist. Denna säsong har han stått i båset för Mölndal Brunkers som gjort en fantastisk slutspurt på säsongen men ändå fick nöja sig med 5:e plats. Vi fick en pratstund med Koppen om det spännande kvalet som väntar med start på söndag.

1 förlust på de 11 senaste matcherna – hur surt är det att missa kval då?

Det är klart det är surt – vi hade det som målsättning. Vi hade sagt att vi skulle ha ett lag som var slagkraftigt. Segt innan jul då vi inte tog poäng mot ett enda topplag men därefter har vi gjort en strålande säsong. Vi deppar inte ihop utan ser framåt.

Ni vann sista matchen mot Floda igår med hela 6-1 – vad hände där?

Igår körde vi över Floda totalt, de var helt uddlösa. Jag har ingen aning om deras inställning till matchen eftersom placering 3a eller 4a kvittade för dem men att gå in i kvalet med en sån match är inte det bästa.

Hur har det gått i era matcher mot de fyra kvallagen?

Det är bara Lidköping vi förlorat båda mot – de är klart svårast för oss. De har seriens bästa forwardspar och sen har vi haft en del otur mot dem. Sedan har vi norpat poäng mot de tre andra.

Så till kvalet, låt oss gå genom lag för lag och deras styrkor/svagheter:

Lidköping – klart den bästa offensiven i serien med två bra kedjor framåt och det syns ju på målskillnaden. Olaussonbröderna är otroligt starka. Målvaktsidan är Lidköpings svagaste kort.

Lerum – ett komplett lag där andrafemman överraskat positivt denna säsongen. När Lerum får ledningen i matcherna är de det klart svåraste laget att möta. Två oerhört starka målvakter. Svagheten är att man inte har en plan B i underlägen – kanske inte vana vid det scenariot.

Alingsås – bra framåt när de får flow framåt. Ett av de bästa lagen att ställa om snabbt och kontra. Svagt försvarsspel när motståndarna får ner bollen djupt i Alingsås försvar.  Svagaste täcket i serien – lite bekväma i försvarsspelet.

Floda – jättebra defensiv, ett lag som är helt utan stjärnor men jobbar och sliter för varandra. Cred att de är i slutspel och man har bra målvakt. När man hamnar i underläge har man ingen plan B – svårt att skapa chanser i 5-mot-5-spelet.

Vad tror du om de båda semifinalerna då?

Lerum – Alingsås: Jag tror att Lerum går vidare mot Alingsås, de spelar en mer tät semifinal. Lerum gör inte många misstag, tror på 2-0 i matcher. Spelarmaterialet är bättre överlag.

Lidköping – Floda: Lidköping valde det sämsta laget av de fyra och Lidköping bör vinna och jag tror på två raka där också. En risk för Lidköping är att man inte alltid hjärnorna med sig och Flodas chans är att stå emot så länge som möjligt. Olaussonbröderna blir svåra för Floda att bemästra.

Om vi så siar mot en final med dina tankar om semifinaler så står Lidköping mot FBC Lerum i finalen…

Lidköping har fördel av extra hemmamatch i en eventuell tredje match men jag tycker att planerna är likvärdiga. Den käftsmäll Lidköping fick i höstas sitter kvar och jag tror att Lerum vinner och är det smartaste laget överlag och de verkar också prickat in formen väl. Kan Lerums förstafemma möta och ta bort Olaussonfemman så bör det inte vara några problem. Med smart coachning har Lerum en stor fördel.

Till sist – måste fråga var smeknamnet Koppen kommer ifrån?

Det kommer ifrån tiden i Örebro. Örebros numera starke man Jan Ekengren tyckte att jag fyllde en kopp med tårar efter varje förlust. Så en dålig förlorare blev ”Koppen” (lite långsökt)

Tack Koppen och lycka till nästa säsong!