Elsa Dahl förlänger med FBC

270

Elsa Dahl är en av FBC Lerums backtalanger. Nu väljer hon att förlänga med klubben och skriver ett klubbkontrakt då hon har 1 år kvar på NIU vid Lerums gymnasium. Elsa har en tung säsong bakom sig och har under våren kommit tillbaka efter en höst fylld med sjukdomar.

En tung höst för din del, vad är det egentligen som hänt?
– Ja verkligen! Det började i början av Juli förra året med många konstiga och spretiga symptom. Mina halsmandlar svullnade, tryck i bröstet, blodbristningar i ögonen, huden på mina händer föll av och jag hade starka smärtor i nacken och av och jag hade starka smärtor i nacken och bröstet. Jag fick åka in till akuten och de misstänkte först att jag hade en infektion på hjärtmuskeln vilket var läskigt, men de misstankarna avfärdade de ganska snabbt. Dock kom det nya misstankar på hjärnhinneinflammation vilket inte var så mycket bättre… Efter några dagar fram och tillbaka på sjukhuset fastställde de att jag hade körtelfeber. Det kändes som en lättnad på grund av de tidigare misstankarna. Dock fick jag tydliga regler om INGEN TRÄNING! Det var bland annat eftersom jag hade en svullen mjälte och dåliga levervärden på grund av körtelfebern. Det finns inget botemedel mot körtelfeber så det är bara att vänta ut det och hoppas att värdena blir bra så snabbt som möjligt. För mig tog det nästan ett halvår innan mina värden var bra igen. Dock har jag fortfarande problem med halsen och andningen, eventuellt får jag operera bort mina halsmandlar, men det är skönt att jag iallafall får träna nu. Jag kände mig som ett barn på julafton första träningen.

Du har kom tillbaka kring jul och har efter det spelat mer och mer. Hur har det varit att komma tillbaka?
– Som sagt kände jag mig som ett barn på julafton, men det var ganska tungt med. Min kondition var ju inte direkt på topp, haha, men mycket handlar om vilja. Det tog ett tag att spela sig in i laget, men nu (med en match kvar) känns det verkligen som att jag har kommit in i det igen. Superkul! Det är ju detta jag har sett fram emot i ett halvår på bänken.

Nu förlänger du med 1 år, varför är Lerum ditt val kommande säsong?
– Jag älskar laget och trivs väldigt bra. Det känns som vi blir mer och mer samspelta för varje träning och vi har väldigt kul ihop. Vi är ju ett väldigt ungt lag, men jag tror vi har extremt stor potential. Jag vill inte missa vår resa framöver.

Det har varit en motig säsong där vi ändå sett en stor utveckling hos er. Vad tror du om laget nästa år?
– Ja, det har varit väldigt tungt i perioder, men det känns som att denna säsongen har gjort att vi kommit närmare varandra. Vi slutar aldrig kriga och kommer komma tillbaka starkare än någonsin nästa år.

Vad hoppas du bidra med kommande säsong?
– Jag hoppas att alltid kunna bidra med skratt och positivitet. Som spelare vill jag kunna bidra med ett tryck bakifrån som back.

Till sist, 1 match återstår innan det är dags för försäsong. Hur slutar mötet mot Kärra?
– Jag vill aldrig ta ut en vinst i förskott, jag är ju lite av en skrock-människa om man kan säga så? Självklart tror jag på en vinst, men jag tycker väl inte att man ska ropa hej förrän man är över bäcken, haha.

Vi önskar Elsa ett stort lycka till i den avslutande matchen och ser fram emot att följa henne i den röda tröjan även nästa säsong!

Sportgruppens Daniel Axell om att Elsa förlänger:

Det är jättekul och positivt att Elsa förlänger med FBC Lerum. Elsa är en framtidsspelare som tyvärr inte fått sin rättvisa denna säsongen på grund av en segdragen sjukdom. Det är först nu under de avslutande matcherna som Elsa börjat komma igång igen på riktigt. 
Elsa är en spelare som kommer växa som både som spelare och person och bidra med allt mer.