Yngste herrspelaren klar för allsvenska truppen

1985
Joel Ekström lär bli en av nyckelspelarna för P16 under helgen. Foto: Martin Wallén

En av FBC Lerums mest lovande spelare och en helt egen produkt, Joel Ekström, är klar för nästa säsongs allsvenska trupp – endast 16 år gammal. Det är fantastiskt roligt att vår första Bagheerageneration nu är mogna för seniorspel.

Joel kommer att bli en av allsvenskans yngsta spelare, om inte den yngsta, och han känner sig mogen att ta detta steget. Titta på videointervjun med Joel!

Mattias Flodén kommenterar Joels entré så här:

”Joel har tränat med oss regelbundet under säsongen och visat en imponerande förmåga att snabbt acklimatisera sig till tempot. Han har även smält in bra i gruppen. Joel tekniska skicklighet utmärker honom liksom beslutsfattandet när spelet skall länkas ihop i ett högt tempo. Han är en av dom största talangerna jag har träffat på under min tränarkarriär. Ser man till klubben historisk så är Joel i nivå med när Daniel Karlander kom fram via dom egna leden. Vi tror starkt på Joel och det skall bli spännande att följa hans utveckling på nära håll. Hade det inte varit för regeln om b-licenser i seniorspel så hade han debuterat i A-laget under den gångna säsongen.”

Joels tränare i vårt Juniorallsvenska lag, Pontus Persson, har bara lovord att säga om Joel.

”Joel är en jättetalang som har tränat kontinuerligt med A-laget under säsongen. Joel har under säsongen tagit stora kliv i sin utveckling. Han är en poängspelare som har fin teknik och bra spelförståelse. Han är redo för nästa steg och jättekul att han kommer tillhöra A-truppen kommande säsong.”