Nya cupframgångar för FBC!

472

FBC Lerum åkte upp med 3st lag till Jalas Cup i Falun. Det var ett mixat herrlag, ett HJ18 och P02 som deltog. P02 spelade så pass bra att de gick hela vägen och vann cupen!

HJ18
Laget vann sin inledande match mot tjeckiska Ostrawa som sedan vann gruppen. Lerum hade svårare och via en förlust och en oavgjord stod det redan klart inför sista gruppspelsmatchen att laget inte skulle nå slutspel.

Herr
Det mixade herrlaget inledde den första dagen med 2 segrar. Det följdes upp med yterligare en seger men också två förluster. Trots det slutade man 2:a i gruppen och nådde slutspel. Väl där blev det tyvärr respass i kvartsfinalen när IBF Borlänge vann med 1-3.

P02
Lerum inledde cupen med en oavgjord match 2-2 mot Hässelby. Efter det stängde man igen bakåt och släppte inte in ett enda mål bakåt till i gruppspelet. Det slutade med gruppseger och 22-2 i målskillnad på 4 matcher. I kvartsfinalen vann man sedan enkelt över Tungelsta med 7-1 och även i semifinalen blev det en relativt klar 3-0 seger mot Bele Barkarby. I finalen väntade Ankarsvik BK och en jämn match slutade lika. Efter en mållös förlängning stod Lerum tillslut som cupsegrare efter straffseger och slutresultat 5-4.

Det har varit en otroligt fin cupvår för flera av våra lag med många jämna, tuffa och roliga innebandymatcher runt om i Sverige. I juli väntar ännu en cup då ett antal lag från Lerum åker ner till Prag för att spela Prague Games.