Trio förlänger med FBC Lerum

332
2017-10-29 Innebandy: ( Foto: Martin Wallén ) Nyckelord Keywords: Innebandy

Efter förra årets generationsväxling i damlaget så ser det betydligt bättre ut för laget kommande säsong. Allt fler spelare kritar på nya kontrakt och huvudstommen från förra årets lag ser ut att finnas kvar. 
En trio nya spelare har i dagarna tecknat nya avtal, läs mer om dem nedan:

Foto:Martin Wallén

Stephanie Borg-Nilsson inledde sin innebandykarriär så sent som 2014 och har efter det snabbt vuxit ut till en försvarsgeneral i Lerum. Hon gjorde under fjolåret sin tredje säsong i A-laget och detta gjorde hon som äldst i laget, hela 25 år gammal. Det är oerhört roligt att de egna spelarna fortsätter i FBC Lerum!
– Eftersom jag egentligen inte har spelat innebandy så länge så var förra säsongen första gången som jag kände mig riktigt hemma på planen. Med den känslan så ser jag fram emot ännu en ny säsong! Innebandy är riktigt roligt, säger Stephanie själv.

Tränare Christoffer Sturesson tycker till:
Det var den spelaren jag först sa till Danne att han måste ordna så hon stannar. Steff är otroligt viktig för laget både på och utanför planen och viker aldrig ner sig, varken på träning eller match. En förebild för alla, inklusive oss ledare. Otroligt kul att se hennes utveckling med klubba/boll förra säsongen. Det ska bli kul att fortsätta jobba med Steff.

 

Foto: Martin Wallén


Emelie Andersson väljer att fortsätta pendla från Kungälv även den kommande säsongen. Hon kom till klubben säsongen 2015/16 och har tagit stora steg i sitt spel under åren i Lerum. Förra säsongen blev dock en mellansäsong efter en hel del sjukdomsproblem och nu hoppas vi på en laddad Emelie kommande säsong:
Jag är glad att få spela ytterligare två år med Lerum. Att det är långa resor spelar ingen roll när man kommer till en klubb som Lerum. Lerum är en klubb med elittänk vilket jag gillar. Dessutom tror de på ALLA spelare och jag trivs otroligt bra i laget, säger Emelie om fortsättningen.

Tränare Christoffer Sturesson om Emelie:
Det är svårt att inte fascineras av denna spelaren. Dels att hon pendlar från Kungälv 3-4 gånger i veckan(!) men också då hon i ena stunden kan spela pajas, skratta och skämta, för att när det väl gäller vara fokuserad och tjurskallig utan dess like. Emelie har stor potential och jag hoppas hon är duktigt  revanschsugen efter förra säsongen!

Foto: Martin Wallén

Sara Viklund är en egen FBC Lerum produkt som gått hela vägen från uppstarten i ung ålder till A-laget. Sara har hunnit med 1 säsong i U-laget och 2 säsonger i A-laget tros att hon bara är 18 år gammal! Det glädjer oss att se spelare i A-laget som gått hela vägen genom de egna leden.
– Jag tycker det är jättekul att få vara kvar i FBC Lerum och få fortsätta kämpa tillsammans med resten av laget inför kommande säsong, säger Sara.

Christoffer Sturesson om Saras förläning:
Sara är en mycket talangfull målvakt med fin teknik och stor potential. Precis som spelarna ovan finns det en hel del att jobba med och vi tror Sara kommer ta ännu några kliv i sin utveckling den kommande säsongen!

Arbete med damlaget fortsätter även om många pusselbitar är på plats. Damlaget körde igår(måndag) igång sin försäsong där nästan 40 spelare(både A- och U-lag) genomförde fystester på Stonehill i Stenkullen. Trots det är man ännu inte helt nöjda:
Känslan är i år betydligt bättre än för ett år sedan. Det vimlar av talang i FBC för tillfället och bredden känns bättre än på länge. Givetvis kikar vi, likt alla andra klubbar, på spelare utifrån och vi hoppas fortfarande få in några spelare som kan stärka truppen. Dessa jobbar sportgruppens Daniel Axell stenhårt med, säger tränare Christoffer Sturesson.

Aktuell trupp:
Emelie Andersson 19 år – Målvakt
Sara Viklund 18 år – Målvakt
Stephanie Borg-Nilsson 26 år – Back
Cajsa Reuterberg 17 år – Back
Sofia Nolberg 18 år – Back
Elsa Dahl 18 år – Back
Helena Lindblad 19 år – Back
Sofia Andréasson 24 år – Forward
Sofia Brydolf 17 år – Forward
Frida Saarinen-Ek 17 år – Forward
Lisa Mazetti 23 år – Forward