JAS-bygget fortsätter med hemvändare

733
Kusinerna Johansson med årets coachtrio.

Vårt JAS-lag på herrsidan fortsätter att fylla på med intressanta och talangfulla nyförvärv. Nu senast är det kusinparet Oscar och Noah Johansson, båda födda 2002, som väljer FBC Lerum efter en sejour i Partille.

JAS-tränare Anton Olofsson säger följande om dessa glädjande nyheter:

”Helt fantastiskt kul att Noah och Ogge vill komma tillbaka till oss, har vart riktigt jobbigt att behöva spela mot dem i Partille när man helst hade sett dem i sitt egna lag men verkligen kul nu att de är hemma igen. Framförallt så är det 2 spelare som är lite utöver det vanliga och har det där lilla extra så det känns fantastiskt bra både innebandymässigt samt att det även är två riktigt bra killar vi får in.

Noah är en motståndares mardröm, fruktansvärt teknisk med en riktigt fin blick för spelet med kreativa lösningar på det mesta, en riktig bolltrollare som kommer bli hur bra som helst när alla bitar faller på plats. Kommer bli en riktigt viktig kugge i JAS i år och på sikt även i Lerums A-lag

Oscar är en komplett modern back, fantastisk i både det offensiva som defensiva spelet, bra spelsinne, bra fysik och rejäl i alla situationer. Samma sak med Oscar som med Noah, kommer bli hur bra som helst när alla bitar faller på plats. Oscar kommer även han bli en riktigt viktig kugge i JAS i år och det skulle inte förvåna mig alls faktiskt om Oscar tar en startplats i allsvenska laget redan under säsongen 18/19.

Och vad säger killarna själva då?

Först och främst Oscar, varmt välkommen tillbaka till FBC Lerum, vad är det som gör oss den stora glädjen att du valt att komma tillbaka till oss?

–  Tack så mycket! Jag anser att möjligheten till att utvecklas här är väldigt stor och vet att jag kommer trivas bra här.

Hur skulle du beskriva din sejour i Partille?

Jag hade en bra säsong i Partille tycker jag. Jag känner att jag tog stora kliv innebandymässigt, framförallt med boll och fick även lära känna en del nya kompisar.

Vad är dina styrkor som innebandyspelare för dem som inte vet och vad kan hemmapubliken i Rydsberg förvänta sig av dig på planen till hösten?

Skulle väl säga att mina styrkor ligger i mitt spelsinne och spelet med boll. Kan inte lova några mål för det är ej min starka sida, men de kan förvänta sig ett ett bra spel med boll och kanske en och annan volleymacka till Joel på bortre.

Vad har du för målsättningar med innebandyn på sikt rent individuellt?

Jag vill spela i SSL och komma med i landslaget. Att vinna både SM- och VM-guld är min största dröm.

Vad är det stora målet säsongen 18/19 ?

Vinna guld i P-16 SM är väl det stora målet skulle jag säga.


Först och främst Noah, varmt välkommen tillbaka till FBC Lerum, vad är det som gör oss den stora glädjen att du valt att komma tillbaka till oss?

–  Tack så mycket, Den största anledningen till att jag kom tillbaka är alla möjligheter jag får för att bli så bra innebandy spelare som möjligt.

Hur skulle du beskriva din sejour i Partille?

Jag hade en väldigt bra sejour i Partille då jag hade en väldigt bra tränare i Rasmus Larsson. Jag har utvecklats väldigt mycket i mitt taktiskt kunnande.

Vad är dina styrkor som innebandyspelare för dem som inte vet och vad kan hemmapubliken i Rydsberg förvänta sig av dig på planen till hösten?

Min största styrka på innebandyplanen skulle jag säga är min spelförståelse då jag själv tycker jag läser av spelet väldigt bra och och försöker alltid sätta min lagkamrater i så bra lägen som möjlig. Publiken kan förvänta sig att jag alltid jobbar för laget och även att jag bidrar så mycket jag kan framåt.

Vad har du för målsättningar med innebandyn på sikt rent individuellt?

Min målsättning är att nå SSL och även landslaget. Jag satsar även för att få ta emot priset som världens bästa innebandy spelare.

Vad är det stora målet säsongen 18/19 ?

Det stora målet för laget skulle jag säga är att vinna P16 SM och även ta sig i alla fall till slutspel i JAS men även satsa på att gå till Innebandyfesten. Mitt egna mål för denna säsongen är att komma in i spelsystemet och truppen så bra som möjligt men även jobba mycket för att få vara med i A-laget.

FBC Lerum önskar killarna stort lycka till!