Ogge tar nästa steg i karriären

1032
Ogge tar nästa kliv i karriären till Alligator Malans.

Det blev en kort sejour för vår Oscar ”Ogge” Eriksson Elfsberg när han nu, efter vårens spel i numera allsvenska FBC Lerum, väljer nästa steg i karriären vilket blir schweiziska Alligator Malans i förstadivisionen.

Det ligger ett antal faktorer bakom Ogges beslut vilket han förklarar i nedanstående intervju.

Det blev en kort men framgångsrik comeback till moderklubben och allsvensk plats. Hur vill du summera din vår i moderklubben?

Fantastisk. Det kändes verkligen som att komma hem, vilket jag behövde efter ett struligt sista år i Varberg. Det var kul att lira med många gamla kompisar samt att få bekanta mig med en del nya spelare.

Nu väntar nya äventyr och du åker till utlandet igen men nu blir det Schweiz efter Spanien förra året. Sugen generellt på utlandet eller är det specifikt innebandykarriären som du vill satsa på?

Generellt har jag alltid gillat språk och nu har jag varit sugen på att lära mig tyska ett tag. Just nu känner jag att det är en stor möjlighet för mig innebandymässigt samt att det blev den enda vettiga lösningen för mig och tjejen tillsammans. Hon kommer från Kroatien och vi träffades i Spanien där hon också pluggade och nu vill vi satsa tillsammans i ett – för oss båda – nytt land.

Ett alternativ var alltså att hon skulle komma till Sverige men det föll då?

Precis, hon sökte plugg i Sverige men fick negativa besked.  Därmed minskade alternativen drastiskt och i samma veva kom ett förslag från Schweiz som lockade.

Visst fanns FBC länge kvar som alternativ?

Ja, FBC har alltid funnits med på min lista över tänkbara klubbar att spela i då jag brinner för föreningen och vill FBC allt det bästa. Denna gång blev jag dock tvungen att tänka på mig själv i första hand.

Vad hamnar du och hur mycket känner du till om den klubben? Har du några känningar i klubben sen tidigare?

Alligator Malans heter klubben och ligger i östra Schweiz. Tränare Oscar Lundin har jag spelat för både i distriktslaget och en dryg säsong i WIC. Vi har alltid funkat bra ihop vilket underlättar för flytten. Daniel Karlander spelar också i klubben och honom känner jag från WIC och från lerumssammanhang eftersom han också spelat för Lerum. I övrigt vet jag att man åkte ut i kvartsfinal förra säsongen men har högre målsättningar.

När bär det ner till Schweiz?

I slutet på juli, troligtvis 24-25 juli.

Hur planerar du att genomföra försäsongen?

Eventuellt kör jag en del löppass ihop med FBC, men det kommer bli en hel del egenträning också för att vara i god form när det drar igång.

FBC Lerum önskar nu Ogge ett gigantiskt stort lycka till. Vi vet att Ogge har ett stort FBC-hjärta vilket han inte minst visat när han emellanåt stått i Camp FBC-klacken på besöken hemma i Lerum.