Ny målvakt till damlaget

677

FBC Lerum kan glädjande nog presentera målvakten Maria Ladan som nyförvärv. Maria ansluter till Lerum från seriekonkurrenten IBK Göteborg där hon spelat med föreningens lag i division 1 under två säsonger. Maria är 18 år och känner till kommunen väl då hon studerar på Lerums Gymnasium. 

Varmt välkommen till FBC Lerum! Hur känns det att vara en Lerumsspelare?
– Hittills känns det väldigt bra!

Hur kommer det sig att du väljer att fortsätta din innebandykarriär i FBC Lerum?
– Det är just för att jag ser Lerum som ett lag som spelar på en elitnivå. Vilket passar mig väldigt bra då jag vill ha fler utmaningar.

Vad vill du själv utveckla?
– Det finns alltid något jag kan bli bättre på och utvecklas inom. Men vad jag vill utvecklas mer i tar vi på träningarna.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget kommande säsong?
– Jag kommer kämpa i mål och jag hoppas på färre insläpp och mer vinster.

Du har hunnit träna några veckor med gänget i damsektionen, hur har det varit och hur tycker du de övriga tjejerna verkar?
– Det har varit kul att få träna med tjejerna då alla verkar väldigt trevliga och goa. Jag känner att jag redan trivs i laget.

Återigen välkommen och ett stort lycka till med förberedelserna till den kommande säsongen!
– Tack så mycket!

Sportgruppens Daniel Axell om att Maria väljer Lerum:
Det är fantastisk kul att Maria vill komma till oss efter att ha fått se våran långsiktiga plan. Maria passar in i den målvaktsprofilen som vi har letat efter och ett bra komplement på målvakterna vi har. Det ska bli spännande och se konkurrensen mellan stolparna då vi nu har fyra duktiga och talangfulla målvakter inom damsektionen.