Blandade insatser i Hessleholm Invitational

611

Tre FBC Lerumlag åkte i helgen till Hessleholm Invitational och kom därifrån med blandade resultat. Herrarna kom snöpligt på tredjeplats i gruppen pga sämre målskillnad, damerna förlorade alla matcher men spelade också mot tuffast motstånd och herr-JAS gick vidare till semifinal efter gruppseger.

Alla resultat och tabeller hittar du på Hessleholm Invitationals hemsida.

Vi har tre coacher som här kommenterar och redovisar helgens övningar:

Mattias Flodén om herrlaget:

Sammantaget ojämna prestationer. Vi avslutar gruppspelet positivt och tävlar/presterar som ett allsvenskt lag men slås ut på ett mål sämre inbördes målskillnad. Vi möter ett försvagat Olofström i första matchen som pga skador tvingas ställa upp med 10 spelare. Vi rivstartar matchen och går tidigt upp till 3-0 och går sedan ner i kvalité. Vinner ändå komfortabelt med 6-1 men är en bit från nödvändig nivå.

I match 2 mot Stenungsund underpresterar vi grovt. Kommer in med för låg energinivå. Stenungsund jobbar hårdare och är bättre i spelet med boll. Vårt grundspel hackar. Passningsspelet blir tekniskt långsamt och Stenungsund kan hålla oss utanför boxen. Sista målet i tom målbur. Nybergs mannar vinner rättvist 1-3.

Vi är nu tvingade att vinna den sista gruppspelsmatchen mot Hovslätt med minst två mål. Matchen har genomgående ett högt tempo och vi står upp bra fysiskt. Vår inledningsfas är positiv men x antal tekniska misstag med boll och ett svagt positionsspel gör att vi hamnar i underläge 1-4. Period 2 och 3 växlar vi upp rejält och presterar som ett allsvenskt lag i mångt och mycket. Vi satsar allt på ett kort och spelar 6 mot 5 sista fem minuterna för kunna gå ifrån med två mål. Något vi är ytterst nära att lösa. Vinner matchen med 7-6 och avslutande 40 minuterna med 6-2 och tar med oss vårt kravställande, vår beslutsamhet och moral. Vi kommer ihop bra som grupp tävlingsmässigt och hittar en prestationsnivå där vi konsekvent måste befinna oss.

Christoffer Sturesson om damlaget:

En lärorik helg på många sätt med starkt motstånd i samtliga matcher. Vi har stora perioder där vi spelar riktigt bra innebandy både med och utan boll.

I match 1 mot Partille stod matchen länge och vägde och ett starkt försvarsspel tillsammans med en duktig Maria gjorde att vi kunde hota Partille länge.

Mot allsvenska Åstorp är vi otroligt bra i de första 33 minuterna och är då jämnbra med Åstorp. Tyvärr tappar vi matchen med 7 minuter kvar när vi går ner i nivå och Åstorp går upp till 2-5. Vi hämtar oss sedan i tredje och är nära att göra matchen riktigt spännande mot slutet vid ställning 4-6.

I sista matchen mot allsvenska Röke nådde vi inte alls upp i nivå och Röke vann klart och rättvist. Vi avslutar ändå matchen starkt och kunde lämna cupen med huvudena högt.

Sammantaget en bra cup för vår del där vi på förhand visste att vi skulle få tuffa men nyttiga matcher. Vi fick bra svar på vad vi behöver arbeta med fram till seriestart, men också flera positiva svar att ta med oss!

Andreas Franzén om JAS-laget:

När vi nu har landat lite efter uttåget i semifinalen mot Åstorp/Kvidinge summeras helgen med många positiva intryck!

Vi visar prov på enorm bredd och vass spets vid behov, trots att vi överlag är 2 år yngre och 10-15 kilo lättare. Vårt disciplinerade försvarsspel gjorde det svårt för våra motståndare att komma igenom och vi gör många bra saker överlag. Just nu sitter grunderna i både första och andra momentet, spetsar vi till tredje så kommer vi ha det som krävs för att nå våra mål! Så det finns fortfarande en del förbättringsområden! Många har imponerat enormt denna helgen men vi skulle ända vilja lyfta Jeppe, Noah och William som har imponerat lite extra!

Nu tar vi nya tag, jobbar vidare och på fredag spelar vi träningsmatch mot Lindås jas-lag klockan 20.00 hemma i borgen! Se till att ta er dit och stötta grabbarna!