DJ-JAS inledde med seger mot Onsala

243
Foto: Floorball framed by AK

JAS-damerna reste i lördags ner till Onsala för att spela sin premiärmatch i DJ-JAS för denna säsongen. De två träningsmatcher som spelats under försäsongen resulterade båda i segrar och Lerum klev in med gott självförtroende i premiären!

Matchen började trevande där inget av lagen lyckades komma till de riktigt farliga lägena, Lerum va ändå det laget som var spelförande medan Onsala försökte utnyttja lägen i sina kontringar och kom även till farligheter genom att stressa Lerum till misstag. Efter halva första perioden så fick Lerum chansen i powerplay och detta resulterade omgående i 0-1 när Cajsa Reuterberg passade över till Emma Stålstad som smällde in bollen direkt. Josefine Wollberg ökade kort därefter på Lerums ledning till 0-2 vilket också stod sig till paus.

I den andra perioden tog Onsala över spelet. Lerum fastnade gång på gång i Onsalas effektiva presspel och Lerum hade stora problem med att få bollen förbi mittplan. Onsalas reducering en bit in i andra perioden va rättvis och Onsala fortsatte efter detta att skapa flera farliga lägen resten av perioden där Lerumsmålvakten Laura Ekman fick visa upp ett starkt målvaktsspel! Trots flera farliga målchanser för Onsala så va det Lerum som stack upp och satte psykologiskt viktiga 1-3 genom Sofia Brydolf. Fortsatt Lerumsledning efter två perioder, även om det kanske inte var helt rättvist sätt till matchbilden.

I inledningen av sista perioden stod matchen länge och vägde. Båda lagen visste betydelsen av nästa mål och Lerum kunde nu jämna ut spelet när de hittat vägar förbi Onsalas press. Nästa mål gjordes dock inte förrän med fyra minuter kvar och det va då Lerum som satte dit 1-4 och då gick proppen ur! Av bara farten görs 1-5 och 1-6 inom 40 sekunder och Lerum vinner till slut premiären mot Onsala.

Tränare Emil Larsson kommenterar matchen:
Det är en klassisk premiär match och ett övertaggat Lerum som gör att vi aldrig riktigt hittar in i matchen. Vi är feltajmade och har hönsgård i vårt positionsspel i stora delar av matchen. Nu är dock första matchen gjord och vi kan checka av premiären. Det som är otroligt talande för denna grupp är att vi vinner matchen med 1-6 och ingen är speciellt nöjd med spelet. Det måste även poängteras att 5 spelare som är med i truppen gör sina första matcher någonsin i JAS varav 4 st spelar hela matchen. Jag vill faktiskt lyfta fram laget i denna matchen som trummar på och vänder den negativa trend vi hade, för vi som tränare kan inte gå in och spela så det är tjejerna som gör detta på egen hand. Ska vi lyfta fram några enskilda spelare så är Laura den som håller ner siffrorna och presterar det bästa jag sett från hennes sida någonsin. Nu är det ny match på Fredag 20.00 hemma mot Backadalen och jag ser fram emot fulla läktare samt att få tävla i Rydsbergshallen igen!