Det är tjejernas tur!

360

Efter flera års kräftgång när det kommer till rekrytering av nya spelare, hög arbetsbelastning för ledare och inte minst uteblivna sportsliga framgångar är det nu äntligen dags att ta nya tag.

En kraftigt förstärkt organisation som görs heltäckande genom klubben skall skapa förutsättningar för att vända den lite tråkiga trenden.

Vid ett stormöte på Rydsbergsskolan presenterades gruppen som tillsammans skall föra tjejerna uppåt och framåt. Med representanter från styrelse, ny lagledare med primärt ansvar för individuell coachning och utveckling, HR-funktion med syfte att planera och rekrytera samt en dedikerad tränarstab till tjejernas förfogande står vi väl rustade att möta vilket motstånd som helst.

I praktiken innebär det att FBC tar paus med Utvecklingslaget som tidigare spelat i Div 3. Dessa spelare förstärker istället A-truppen, (nya)Akademin och JAS-laget på olika positioner. Representationslag kommer att finnas i Div 1, JAS och Akademin som spelar med ett antal lag i Pantameradivisioner. Alla tjejer som finns eller kommer till klubben garanteras plats i träningsgrupper och spel i det lag som är bäst anpassat till deras nivå. Förhoppningsvis gör vi comeback i Div 3 nästa år när underlaget finns.

Hela gänget inklusive tränar- och ledarstab står nu beredda att satsa stenhårt och ser mycket fram emot säsongen.

Toni, Camilla, Annika, tränarna och alla tjejerna